Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

"Ти в серці вічна і єдина, моя маленька Батьківщина""Ти в серці вічна і єдина, моя маленька Батьківщина"

весь Кіровоград

Протягом вересня-листопада 2006 року в області проходив Всеукраїнський конкурс дитячої творчості „Моя мала Батьківщина” (на виготовлення кращої книги-саморобки по темі). Конкурс був організований Національною бібліотекою України для дітей спільно з Українським фондом соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил за підтримки Міністерства культури і туризму України, а в області – обласною бібліотекою для дітей ім. А.П.Гайдара спільно з Кіровоградським відділенням Українського фонду соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил за підтримки Управління культури і туризму обласної державної адміністрації.

На розгляд членів обласного журі було представлено 16 робіт у віковій категорії 5-10 років, а також 34 роботи у віковій категорії 11-16 років з різних куточків Кіровоградщини. Більшість представлених на обласний тур конкурсу робіт вирізнялись своєю неординарністю, цікавою подачею матеріалу, яскравим оформленням. Згідно умов конкурсу, можна було присилати як індивідуальні, так і колективні роботи. За найбільш вдале рішення у виконанні книжки-саморобки, творчий підхід учасників до оформлення та змістовного наповнення книжок матеріалами про рідний край члени журі визначили переможцями обласного туру такі роботи у віковій категорії 5-10 років:

  • „Дивосвіт мого краю” Валькевич Ольги, учениці 2-го класу смт. Нова Прага Олександрійського району;
  • „Перлинки від Даринки” Дарини Четвертак, учениці 4-го класу смт. Новгородка Новгородківського району;
  • „Я – мала частинка України”, ілюстрована збірка дитячих поезій учнів 3 та 4 класів с. Аджамка Кіровоградського району.

У віковій категорії 11-16 років перемогу здобули:
  • „Ти в серці вічна і єдина, моя маленька Батьківщина”, колективна робота членів літературно-поетичного гуртка „Кришталеві краплини слова”, учнів 3 та 7 класів с. Хащувате Гайворонського району;
  • „Моя степова Елладо” Назарчуків Єгора та Романа, учнів 8-го і 11-го класів смт. Петрове Петровського району;
  • „Моє рідне село”, колективна робота учнів 10-го класу Протопопівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Олександрійського району.

Усі відзначені роботи було направлено до організаційного комітету Всеукраїнського конкурсу „Моя мала Батьківщина” (м. Київ). За рішенням оргкомітету конкурсу, робота „Ти в серці вічна і єдина, моя маленька Батьківщина” увійшла до числа робіт-переможців на Всеукраїнському рівні. Представник гуртка разом з керівником мали чудову нагоду з'їздити в столицю нашої Батьківщини і взяти участь у нагородженні переможців Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості „Моя мала Батьківщина”, яке відбулося 19 грудня 2006 року у Національній бібліотеці України для дітей у Києві.

Але заслуговують на увагу всі творчі роботи, що надійшли протягом конкурсу до обласної бібліотеки для дітей ім. А.П.Гайдара. Працівники бібліотеки не могли залишити поза увагою чудові поетичні та прозові твори, що написали діти про рідний край. Тому у 2007 році за матеріалами дитячих книжок-саморобок буде видано збірку кращих творів юних письменників Кіровоградщини „Моя мала Батьківщина”. Всіх учасників конкурсу під час проведення Всеукраїнського Тижня дитячої книги вирішено запросити до обласної бібліотеки для дітей ім. А.П.Гайдара на вернісаж творчих робіт „Моя мала Батьківщина”, де відбудеться презентація збірки та нагородження учасників обласного туру Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості.

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS