Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Злочинні дії ТВКЗлочинні дії ТВК

Коммивояжер

Народний депутат Микола Садовий вважає, що Кіровоградська міська територіальна виборча комісія грубо порушила законодавство, причому не один, а навіть кілька разів. Про це він заявив минулого понеділка на прес-конференції, висловлюючи своє ставлення до подій, що відбулися під час виборів міського голови в Кіровограді.

ТВК порушила закон, коли знімала з виборчих перегонів Нікуліна: коли не видала йому відповідну постанову, позбавивши кандидата можливості захистити і в свої права у суді до початку голосування; коли вчасно не поставила до їй відома дільничні комісії про зняття Нікуліна і коли почала розвозити по дільницях витяг з постанови №65, яку насправді не приймала, - стверджує Микола Садовий.

Він звернув увагу й на такий факт. Уже через кілька днів після того, як дільничні комісії закінчили підрахунок голосів, з'явилися акти про порушення, яких раніше чомусь не було. На підставі цих актів, звинувативши тринадцять дільничних комісій у незаконних діях, ТВК і визнала вибори недійсними. Між іншим, частину з цих ДВК очолювали представники СПУ. Голова однієї з них (ДВК№59) повідомила Садовому, що на її дільниці штамп "Вибув" на бюлетенях напроти прізвища Нікуліна був проставлений до початку голосування. Тож звинуватили цю комісію в незаконних діях неправомірно. Соціалісти своїх однопартійців кривдити не дадуть.

- Я вимагатиму, щоб акт по цій дільниці скасували. Загалом же, на мою думку, члени комісії, які допустили вищезгадані порушення, повинні нести за них відповідальність, - зазначив народний депутат.

За словами Миколи Садового, зараз у Верховній Раді створено тимчасову комісію, яка розслідує всі обставини, за яких проходили вибори в Кіровограді. Свої висновки вона направить до Генеральної прокуратури.

Торкнувся також народний депутат під час прес-конференції й справ парламентських, зокрема - звільнення з посади міністра внутрішніх справ соціаліста Юрія Луценка. Микола Ілліч зазначив, що звинувачення, які звучали у сесійній залі на адресу Луценка, є "натягнутими", адже стосувалися вони не його, а окремих місцевих управлінь внутрішніх справ.

- Ніхто не заперечує: недоліків у їхній роботі багато, - сказав Микола Садовий. - Але ж не можна зламати систему, яка була сформована раніше і працювала на виконання того чи іншого замовлення, за рік чи два. Луценко намагався це робити, що багатьом не подобалося.

Як не подобалося (у першу чергу - Віктору Януковичу) і те, що в кабінеті міністра досі залишалася атрибутика помаранчевої революції...

Першого разу соціалісти не голосували за відставку "свого" міністра. Однак після того, як за участі Луценка відбулося засідання фракції СПУ, вирішили-таки рішення про його звільнення підтримати, заручившись натомість гарантіями, що посада міністра залишиться за соціалістами. Саме за їхньою пропозицією "спадкоємцем" Луценка став Василь Цушко. Журналісти поцікавилися, чи не збирається новоспечений міністр звільняти окремих начальників обласних управлінь внутрішніх справ. Микола Садовий запевнив, що принаймні найближчих два-три тижні цього не відбуватиметься. У будь-якому випадку, зазначив народний депутат, Василь Цушко пообіцяв, що радикальних кадрових змін не буде - ті, хто займається виконанням своїх професійних обов'язків, а не політикою, залишатимуться працювати на своїх посадах.

Новости по теме "Повторные выборы мэра в Кировограде"

Народне слово

Теги новости:
повторные выборы мэра Кировограда
Николай Садовой
социалисты
СПУ
Александр Никулин
Юрий Луценко
Василий Цушко

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS