Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Показники зростаютьПоказники зростають

Коммивояжер

У січні–травні середньомісячна заробітна плата штатного працівника (без урахування працівників малих підприємств та зайнятих у громадян-підприємців) в області становила 738,46 грн. Про це повідомила перший заступник начальника Головного управління статистики в області Наталія Гарник.

Вона зазначила, що цей показник в 1,5 раза перевищує рівень прожиткового мінімуму для працездатних осіб (496 грн.) та на 37,6% – відповідний показник минулого року.

За її інформацією, найбільшу оплату отримують працівники авіаційного транспорту, допоміжних транспортних послуг, фінансових та державних установ, а серед промислових видів діяльності – зайняті на підприємствах по видобуванню енергетичних матеріалів, металургії та обробленню металів. Рівень оплати праці у цих видах діяльності перевищив середній по економіці в 1,4–2,2 рази.

У той же час, підкреслили Наталія Гарник, значно нижчою залишається заробітна плата працівників сільського, рибного господарства, готелів та ресторанів, роздрібної торгівлі, по виробництву деревини та виробів з деревини, текстильної промисловості та пошиття одягу, виробництва шкіри та шкіряного взуття, виробництва коксу, продуктів нафтопереробки, де її розмір не перевищив 68,7% від середнього по економіці області.

Серед районів найнижчою була заробітна плата працюючих Устинівського району (на 32,5% менше від середнього показника по області). А найвищий її рівень (в 1,6 раза більше, ніж в середньому по області), як і раніше, спостерігався у Знам’янці, - повідомила вона.

Теги новости:
средняя заработная плата
заработная плата
зарплата
уровень жизни
прожиточный минимум
работа в Кировограде
семейный бюджет
прожиточный минимум
статистика
Наталья Гарник
Устиновский район
Знаменка

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS