Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Чисельність хворих зростає...Чисельність хворих зростає...

ТВ Стимул

Перший заступник начальника КРУ в області Володимир Романенко, спілкуючись з журналістами, детально зупинився на останньому аудиторському дослідженні щодо ефективності використання бюджетних коштів, що виділялися протягом 2003-2005 років і були спрямовані на лікування хворих на туберкульоз та профілактику захворювання. Результати перевірки, за словами пана Романенка, виявились невтішними. Чисельність хворих і померлих від цього захворювання зростає, а от належні умови щодо зниження захворюваності на туберкульоз не створені - навіть за умов збільшення фінансування. Виділені кошти розподіляються нерівномірно: 77% суми, призначеної на реалізацію програми, йде на виплату заробітних плат персонала і на оплату комунальних послуг.

За словами Володимира Романенка, не достатньо налагоджена лінія забезпечення медпрепаратами. В область надходять ліки, що не замовлялися чи то мають прострочений термін використання. І як результат – у 2005 році було знищено ліків на суму 16 тис. гривень. Проблема існує і з харчуванням хворих. Потреба в продуктах харчування була задоволена лише на 36%. До того ж і штатна чисельність лікарів, понад 50% з яких має найнижчу кваліфікаційну категорію, протягом 2003-2005 років не змінювалася. Є значна потреба у медпрацівниках, бо 40% практикуючих лікарів вже пенсійного або передпенсійного віку.

Теги новости:
медицина
здоровье
здравоохранение
туберкулез
профилактика
государственная программа
контрольно-ревизионное управление
КРУ
проверка
Владимир Романенко

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS