Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Співець рідного краюСпівець рідного краю

Коммивояжер

У Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилася виставка творів відомого кіровоградського художника Володимира Федорова.

Вона присвячена 20-річчю з дня смерті митця.

Володимир Федоров брав активну участь у культурному житті міста й області, працював у Кіровоградському товаристві художників, тривалий час був головним художником художнього фонду м. Кіровограда, деякий час працював у Кіровоградському драматичному театрі декоратором. З 1978 року він член Спілки художників СРСР.

Помер В.О. Федоров 24 серпня 1986 року у Кіровограді.

Свій спадок художник залишив рідному місту. В обласному художньому музеї на сьогоднішній день сформована велика колекція творів художника, яка нараховує близько 900 експонатів. Більша частина зібрання була сформована завдяки вдові художника Ніні Георгіївні Федоровій, яка після смерті свого чоловіка подарувала музею велику кількість його живописних та графічних творів.

Завдяки виставці глядачі зможуть по новому відкрити для себе творчість В.О. Федорова - художника, який все своє життя був співцем Кіровоградщини, свого рідного краю.

Яскраве ліричне обдарування художника. Це особливо помітно в його етюдах, де передаються враження від оточуючої рідної природи.

В доробку художника є теми, пов'язані з постатями Шевченка, декабристів. Колишній фронтовик, він віддав належне і воєнній темі.

Федоров був художником свого часу. Його творчість можна віднести до такого напрямку як соціалістичний реалізм. А тому і віддав належне, скажімо, виробничій темі. Особливе місце в творчості художника займають роботи, виконані на будівництві Кременчуцької ГЕС.

В. Федоров народився 7 лютого 1920 року у Кіровограді в робітничій сім'ї. З раннього дитинства він почав малювати і ліпити, займатися музикою. В 1935 році закінчив середню школу та музичну школу по класу фортепіано. Навчався в Одеському державному художньому училищі. Під час навчання працював гримером в Одеському оперному театрі. Одразу після закінчення училища в 1940 році потрапив до лав Червоної Армії. В. Федоров - учасник Великої Вітчизняної війни, брав участь в обороні Москви, в боях на території Прибалтики, Німеччини.

Фото — Р.К.С.

Теги новости:
искусство
музеи
живопись
выставка

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS