Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Б'є – значить любить...Б'є – значить любить...

весь Кіровоград

Так говорить народна мудрість. Але ж як воно насправді жити в сім"ї, де панує насильство? Цього, звісно, краще не знати, однак варто не забувати, що в суспільстві така проблема існує. І кожен з нас може допомогти у її вирішенні.

Вчора відбулося засідання круглого столу, ініціаторами якого виступили Світлана Гаращенко, незалежний консультант ОБСЄ, та Віталій Останній, заступник начальника управління у справах сім"ї, молоді та спорту Кіровоградської ОДА. До участі запросили також представників громадських організацій, правоохоронних органів та ЗМІ.

Під час цієї зустрічі обговорювалися питання, пов'язані з подоланням домашнього насильства. Світлана Гаращенко розповіла присутнім, що проект, спрямований проти насильства в сім"ї реалізовуватиметься в Кіровоградській, Чернівецькій та Запорізькій областях.

Дуже важливою складовою цього проекта буде досвід громадських організацій, які спілкуються з людьми і добре знайомі з проблемами, що їх хвилюють. Віталій Останній, звертаючись до присутніх, зауважив: „Я радий, що органи державної влади дедалі більше співпрацюють з громадськими організаціями - тим більше в напрямку цієї проблеми, над якою необхідно постійно працювати. І я дякую тим, хто приділяє увагу таким важливим соціальним проблемам”. Пан Віталій також відзначив, що цього року було зареєстровано 1788 звернень по насильству в сім"ї. Практично всі вони розглянуті, але нині основним покаранням для людини, яка скоює насильство, є штраф: „Це абсурд, що сім'я, яка потерпає від фізичних знущань, ще й має платити штраф - адже кривдник є членом їхньої родини. Це ненормально, про цей факт також треба говорити”.

Даний проект підтримає також Австрія. Зокрема, підтримка цієї держави полягатиме в проведенні семінарів для обміну досвідом між нашими правоохоронними органами та австрійськими.

Під час круглого столу багато цікавих речей розповів представник правоохоронних органів. Так, за його словами, в Австрії дільничний має право затримати особу, яка здійснює насильство в сім'ї, на десять діб, а потім його долю вирішує суд. В Україні ж дільничний може затримати людину лише на годину для того, щоб скласти протокол. А потім відпускає, бо в іншому випадку це вже буде порушення прав громадянина. Але іноді, як зізнався правоохоронець, дільничні затримують правопорушника і на всю ніч, за що й отримують потім догани від керівництва, бо весь цей процес не передбачений в законодавчому полі.

Теги новости:
насилие в семье
домашнее насилие
защита прав женщин
насилие
насильник
насильники
Светлана Гаращенко
Виталий Останний

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS