Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Пам'яті героївПам'яті героїв

ОДТРК

Вранці 4 серпня біля пам'ятного знака захисникам Кіровограда в роки Великої Вітчизняної війни відбувся багатолюдний мітинг. За останні сім років це вже стало традицією.

66 років тому, на початку серпня війна підійшла до нашого обласного центру. Скрізь точились кровопролитні бої. На захист міста від фашистських загарбників стали бійці 79-го Ізмаїльського прикордонного загону, ополченці та льотчики 4-го авіаційного корпусу - усі об'єднані єдиним бажанням: не пустити в Кіровоград непроханих гостей.

Цілих 920 днів Кіровоград було окуповано. Лише у 1944 році його визволили. А на честь тих, хто склав свої голови, захищаючи місто, сім років тому, було встановлено пам'ятний знак - і дні вшанування пам'яті загиблих стали традиційно щорічними.

Цього разу до пам'ятного знаку з квітами завітало багато молоді. Кожен, затамувавши подих, залюбки слухав пісні та вірші воєнних років, спілкувався зі свідками тих страшних подій, висловлював їм щиру вдячність за багаторічний мир і спокій у рідному місті. Та увага з боку молоді недостатня, бідкаються ветерани. Слова вдячності та квіти – це добре, але буває таке лише в свята.

Аби пам'ять про героїв дійсно жила вічно, потрібно прикласти більше зусиль, вважають ветерани. Найменше, що для цього можна зробити – наповнити змістом книги з історії, аби подвигами героїв виховувати молодь.

Теги новости:
оккупация Кировограда
война
история Кировограда
память погибших
забота о ветеранах
ветераны

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS