Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Викрадачку дитини затриманоВикрадачку дитини затримано

весь Кіровоград

П'ятого вересня на нараді дільничних інспекторів міліції та голів сільських рад Долинського району Кіровоградської області голова однієї із сільських рад повідомив, що два дні тому в селі зникла чотирирічна дівчинка.

Він дізнався про це від місцевих жителів, але сама мати поки до правоохоронних органів із заявою не зверталася. Працівники міліції відразу поїхали в село. Картина, яку вони побачили в будинку, де проживала дитина, вразила правоохоронців. У темній, неприбраній кімнаті за брудним столом, заставленим порожніми пляшками, сиділа 25-річна мати з 28-річним співмешканцем, бабця та прабабця дівчинки. Всі вони були в такому стані, що ледве чи могли згадати: а була у них дитина взагалі?

Першою отямилась мати, від неї правоохоронці і дізналися, що два дні тому до них у гості прийшов їх односелець і привів невідому жінку. Гостя поводилася приязно, давала гроші на випивку і постійно звертала увагу на дівчинку, яка гралася на подвір'ї. Після кількох випитих пляшок жінка запропонувала господарям сходити з дитиною у магазин та купити їй морозиво і ще горілки. Мати не заперечувала.

Коли через кілька годин ні жінка, ні дівчинка не повернулися, мати вийшла на вулицю і запитала сусідів - чи вони не бачили її дитини. Потім повернулася до хати і повідомила присутнім, що дочка зникла. Її заспокоїли, вказавши на сумку гості, яку та залишила в будинку. Свято тривало, і мати забула про існування дитини. Згадали про неї лише тоді, коли в будинок завітали правоохоронці. (З моменту зникнення дівчинки минуло два дні…)

Встановивши чоловіка, з яким таємнича жінка прийшла в гості до родини, правоохоронці з'ясували, що в село вона приїхала вранці 3 вересня. Побачивши на одному подвір'ї чоловіка напідпитку, сказала йому, що вона його дальня родичка. Чоловік не лише повірив, а навіть дозволив їй пожити в його будинку. Того ж дня вони пішли у гості, а ввечері «сестра» зникла, прихопивши дитину сусідів.

Оглянувши сумку, з якою приїхала викрадачка, працівники міліції були здивовані – там були лише чоловічі речі та документи, що належали жителю Дніпропетровської області. Правоохоронці негайно поїхали за адресою чоловіка, сподіваючись, що він допоможе у розшуці. Таким чином, було встановлено, що 2 вересня на залізничному вокзалі міста Кривий Ріг, невідома жінка викрала у нього сумку з речами. За описом чоловіка було складено фоторобот підозрюваної - він збігався з тим, який було складено за словами родини дівчинки.

Після отриманої інформації працівниками УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області було перевірено рух транспорту у напрямку Кривого Рогу та встановлено, що 3 вересня на електричку Долинська–Нікополь сіла жінка з дівчинкою. Провідники відразу згадали цих дивних пасажирів, адже жінка була настільки п'яною, що її ледве змогли розбудити, щоб вона заплатила за проїзд. Про дівчинку ж вона сказала, що це дитина її сестри. Також свідки повідомили, що пасажирка мала посвідчення інваліда І-ї групи і зійшла на станції Червоне.

На пошуки дитини було спрямовано роботу найдосвідченіших правоохоронців. Питання про те, з якою метою було викрадено дівчинку та в яких умовах вона утримується, тримало в напрузі усю кіровоградську міліцію. Ми зітхнули з полегшенням лише тоді, коли дитину було знайдено, – говорить заступник начальника УБОЗ УМВС в області майор міліції Сергій Колесник.

Оперативники вийшли на слід підозрюваної практично відразу, робота по визначенню місцезнаходження особи, підозрюваної у викрадені дитини проводилися цілодобово. Працівниками міліції було перевірено безліч барів та кафе, опитано сотні людей. Крок за кроком правоохоронці відстежували шлях злодійки. Невдовзі, завдяки професійним діям кіровоградських УБОЗівців, в приміщені залізничного вокзалу викрадачку було затримано.

За інформацією правоохоронців, 32-річна жителька Кривого Рогу вже тричі притягувалася до кримінальної відповідальності. В її злочинному минулому була судимість і за крадіжки, і за пограбування, і навіть за розбійний напад.

За фактом викрадення дитини порушено кримінальну справу. Своєї вини затримана не визнає. І хоча вона стверджує, що хотіла повернути дитину і забрала лише тому, що пожаліла, побачивши, як до неї ставляться батьки, правоохоронці з'ясують, яка насправді була у неї мета. Слідство триває.

Після медичного та психологічного обстеження дівчинку повернули батькам. За словами медиків, ніяких відхилень, хвороб чи тілесних ушкоджень у неї не виявлено.

Теги новости:
кража ребенка

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS