Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Депутати вирішили, що "зелені зони" Кіровограду не потрібні. А як вважає Прокуратура?Депутати вирішили, що "зелені зони" Кіровограду не потрібні. А як вважає Прокуратура?

5 канал

Передача в оренду усіх паркових зон міста стала несподіванкою для мешканців Кіровограда. Рішення щодо майже тисячі гектарів землі депутати міськради ухвалювали перед святами, пакетом і похапцем. Тепер дехто з них намагається відкликати підписи під рішенням про забудову міських парків та скверів.

Двохсотрічний міський парк та рекреаційна зона "Лісопаркова". Все це і ще майже тисяча гектарів ділянок віддані міськрадою в оренду. Вільні до цього часу землі громадського користування у центрі міста підуть під забудову. Мешканці міста про те, що у них більше не буде парків і скверів, дізналися одразу після новорічних свят.

Людмила Дядечко, еколог: "Під забудову віддали зелену зону, рекреаційні ділянки, які взагалі не підлягають забудові".

За передачу земельних ділянок під забудову кіровоградські депутати проголосували торік 28 грудня. Несподіванкою тоді стало бажання усіх фракцій міськради, які між собою ворогують більше року, зібратися на передноворічне засідання. Тепер, уже після свят, деякі депутати заявляють, що їх скликали за 20 хвилин, не надавши змоги ознайомитися із тим, за що, власне, голосуватимуть. Дев'ятеро місцевих бютівців вже відкликали свої підписи під рішенням. Натомість керівництво міста каже, жодного процедурного порушення не було.

Іван Марковський, керівник Кіровоградської міської організації БЮТу: "Той, хто доповідав на сесії, повідомив, що внесені лише ті питання, які попередньо розглядали на засіданні постійних комісій. Проголосували пакетом, а вже після сесії дізнались, що у списку рішень були абсолютно неприпустимі (...) наші депутати відізвали свої голоси і подали заяви в прокуратуру".

Сергій Табалов, заступник міського голови: "Всі рішення, винесені на сесію, пройшли відповідні комісії, є рекомендації земельного відділу. Ми працювали згідно з регламентом".

Нині оскарження передачі в оренду зелених зон Кіровограда розглядають обласна, Генеральна та природоохоронна прокуратури. У разі, якщо ці органи визнають рішення депутатів незаконним, то скасують увесь проголосований 28 грудня пакет питань. А в них, зокрема, входять і дозволи на приватизацію сотень земельних ділянок під приватними будинками.

Материалы на эту тему:

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS