Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У Кіровограді заборонятимуть паління «нестандартними методами»?У Кіровограді заборонятимуть паління «нестандартними методами»?

Прес-служба ОДА

В обласній державній адміністрації під керівництвом виконуючої обов’язки першого заступника голови облдержадміністрації Світлани Негоди відбулася нарада з питань протидії та мінімізації в області вживання тютюнових виробів

На початку наради Світлана Негода наголосила, що сьогодні постала нагальна потреба виробити дієві заходи, спрямовані на профілактику вживання тютюнових виробів, оскільки робота, яка проводиться відповідними спеціалістами серед молоді та працівників різноманітних організацій та установ, не дає ефективних результатів.

Світлана Негода запропонувала учасникам наради відійти від стандартних методів роботи: лекцій, круглих столів, статей у газетах, а прийняти справді реальні пропозиції щодо зменшення масштабів цього негативного явища в області. На її думку, слід створити телевізійний ролик, який би спонукав людей вести здоровий спосіб життя, а тих, хто палить, змусив би покинути цю шкідливу звичку. Серед студентів, особливо із сільської місцевості, існує думка, що паління личить сучасній молодій людині, що це модно. Тому, як наголосила Світлана Негода, вкрай важливо змінити уявлення молоді про цю шкідливу звичку.

На думку учасників наради запобігти поширенню цього негативного явища допоможуть такі заходи: охоплення якомога більшої кількості дітей позашкільною освітою (вивчення мов, відвідування спортивних секцій, різних факультативів); ліквідація торговельних точок, у тому числі стихійних, поблизу навчальних закладів; систематичне проведення представниками правоохоронних органів, працівниками управління охорони здоров’я та управління освіти і науки облдержадміністрації рейдів по школах, вищих навчальних закладах та гуртожитках. А там, де буде виявлено порушення, карати безпосередньо керівника закладу.

Учасники наради дійшли висновку, що міськвиконкоми мають прийняти рішення, в якому повинно бути чітко визначено перелік місць, де можна палити, про що б вказувала відповідна об’ява, та тих місць, де це робити суворо заборонено, а порушення тягне за собою адміністративне стягнення. Також місцева влада повинна заборонити рекламу тютюнових та горілчаних виробів на вулицях міст області.

На думку Світлани Негоди, досягти позитивних результатів у даному питанні можливо за умови, якщо відповідні фахівці будуть постійно здійснювати жорсткий контроль за виконанням заходів з питань протидії та мінімізації тютюнопалінню в області.

Теги новости:
запрет курения в общественных местах
штраф

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS