Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

«Будяк року-2008»: чи зуміє мер Кіровограда «переплюнути» Президента України?«Будяк року-2008»: чи зуміє мер Кіровограда «переплюнути» Президента України?

Р.К.С.

Українська Гельсінкська Спілка з прав людини опублікувала на своєму сайті перелік претендентів на здобуття цьогорічної антипремії «Будяк року». Між міністром юстиції Миколою Онищуком і Президентом України Віктором Ющенком зазначено і прізвище кіровоградського міського голови Володимира Пузакова. Пан Пузаков претендує на перемогу у номінаціях «найбільш інформаційно закритий орган влади» та «за бездіяльність у випадку порушення прав людини».

Кандидатура «червоного мера» була запропонована членом ради Кіровоградської дитячої екологічної організації «Флора» Інгою Дудник. Пані Дудник упевнена, що за часів діяльності Володимира Тихоновича міська влада Кіровограда стала закритою для громади.

Факти, що підтверджують дане порушення, у хронологічному порядку:

1) рішення сесії міської ради, міського виконавчого комітету публікуються не в повному обсязі та несвоєчасно;

2) у грудні 2007 року сесією міської ради було прийнято рішення щодо розподілу всіх зелених місць Кіровограду під приватну забудову. Рішення не було опубліковано в повному обсязі. На рішення було винесено прокурорський протест;

2) з травня 2008 року по теперішній час на ім’я міського голови було подано ряд запитів, щодо надання текстів міських програм. Запити подавались від імені різних громадських організації. Копії запитів та відповідей надаються. Було подано депутатське звернення щодо надання текстів програм. Відповіді не отримано.

Довідка Р.К.С. Антипремія «Будяк року» була заснована українською Гельсінкською Спілкою з прав людини (УГСПЛ) і вручається за найбільш ганебні та небезпечні порушення прав людини та основних свобод, що мають загальнонаціональне значення. Одним з лауреатів «Будяка року-2007» став, зокрема, київський міський голова Леонід Черновецький. «Почесне» звання і традиційний букет будяків дісталися столичному мерові за спробу незаконного обмеження свободи пересування громадян шляхом введення податку для некиян, що мешкають у Києві.

Читайте також:

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS