Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Генеральний директор «Креативу» прогнозує, що олія подорожчає майже удвічіГенеральний директор «Креативу» прогнозує, що олія подорожчає майже удвічі

Кіровоград.proUA.com

Генеральний директор промислової групи «Креатив» Максим Березкін прогнозує зростання ціни на соняшникову олію на 77-78% до 15-16 гривень/л у разі відміни експортного мита на соняшник.

Про це він сказав в інтерв’ю «Інвестгазеті».

«Зараз ціна на пляшку масла 8,5-9 гривень. Проте, якщо мито відмінять, вона може піднятися до 15-16 гривень», — зауважив він.

На його думку, відміна експортного мита на насіння соняшника може бути ефективним механізмом підтримки аграріїв, але лише на короткий період.

За словами Максима Березкіна, якщо мито буде знято, то в грудні й частково січні це дозволить аграріям продавати насіння соняшнику за вищою ціною, ніж зараз.

«Я гадаю, що в цей короткий період... буде можливо додати 200-300 гривень на тонну. А далі все стане на свої місця», — додав він.
При цьому гендиректор «Креативу» підкреслив, що ціни на український соняшник не можуть йти врозріз із цінами на соняшникову олію, тому навіть короткий період подорожчання насіння призведе до зростання вартості кінцевої продукції — соняшникової олії.

Довідка. До складу промислової групи «Креатив» (Кіровоград) входять 5 виробничих підприємств: завод модифікованих жирів, завод модифікованих жирів і маргаринів, олійноекстракційний завод, завод з виробництва м’яких маргаринів і спредів, завод із виробництва майонезів і соусів, а також елеваторний комплекс. Компанія випускає олійножирову продукцію під ТМ «Сокола», ТМ «Гелікон» і ТМ «Дивное».

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS