Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

На Кіровоградщині планують реконструювати тир і добудувати стадіонНа Кіровоградщині планують реконструювати тир і добудувати стадіон

Прес-служба ОДА

Щороку в другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури і спорту. З нагоди цього свята в облдержадміністрації проведено тематичну прес-конференцію за участі начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Анатолія Абрамова, голови відділення НОК в області Володимира Ковальова та голови обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України Юрія Махно.

Анатолій Абрамов привітав усіх присутніх із Днем фізкультури та спорту, зазначивши, що саме ця сфера об’єднує й оздоровлює людей, а також прославляє державу у світі, та поінформував журналістів про загальний стан розвитку фізичної культури і спорту на Кіровоградщині. За його словами, на сьогодні в області збережено мережу позашкільних навчальних закладів, яка налічує 39 ДЮСШ, 2 СДЮШОР та ОШВСМ. Таким чином, ці заклади охоплюють понад 17 тисяч осіб.

Важливим є те, що минулого року було затверджено обласну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки, якою передбачено фінансування у сумі понад 104 мільйони гривень. Основне джерело фінансування – держбюджет, проте залучатимуться також кошти з місцевих бюджетів та спонсорські.

Серед пріоритетних напрямів розвитку спорту в області передбачено реконструкцію тиру в обласному центрі, що дасть змогу зробити Кіровоградщину одним із осередків розвитку кульової стрільби, а також отримання комплекту сучасного гімнастичного обладнання для дитячої спортивної школи, за допомогою якого буде покращено підготовку наших гімнастів, а також з’явиться можливість проводити в Кіровограді змагання міжнародного рівня. Сьогодні триває ремонт та приведення до належного стану стадіону «Зірка», передача якого в оренду приватним особам дала змогу інвестувати в розвиток його інфраструктури 25 мільйонів гривень. Сьогодні покращено якість футбольного газону, готується запасне поле та реабілітаційний центр.

Троє спортсменів від Кіровоградщини представляли область на ХХІХ літніх Олімпійських іграх, які нещодавно завершилися в Пекіні. Максим Прокопенко зайняв 8 місце у веслуванні на байдарках і каное, Валентина Голінкова посіла 11 загальнокомандне місце у спортивній гімнастиці, а триатлоніст Андрій Глущенко у зв’язку з травмою спини не зміг закінчити дистанцію. За словами Володимира Ковальова, минулий олімпійський цикл був дуже важким для наших олімпійці через ряд об’єктивних причин. До прикладу, застаріле обладнання, на якому готувалися наші гімнасти, не дало змогу показати високі результати. Спортивна інфраструктура області давно вимагає оновлення.

Про розвиток масового спорту на Кіровоградщині розповів Юрій Махно. Зокрема, він повідомив що товариство «Колос» сприяло відновленню системи, яка дала змогу залучити до масових занять спортом населення усіх районів. У загальноосвітніх школах проводяться спортивні змагання, за результатами яких талановитих дітей залучають до занять в 9 спортивних школах області. Серед студентів проводяться спартакіади.

Не залишається осторонь занять фізкультурою та спортом і сільське населення області. Зокрема, проводяться Всеукраїнські сільські спортивні ігри та змагання на звання «Краще спортивне село Кіровоградщини». Завдяки цим масовим заходам відремонтовано 9 сільських стадіонів, на деяких встановлено пластикові сидіння.

Основне завдання, яке на думку учасників прес-конференції є дуже актуальним, - підготовка якісної тренувальної бази для спортсменів та заохочення дітей і молоді до занять спортом, у першу чергу, на уроках фізкультури.

Читайте також:

Теги новости:
спорт
гимнастика
спортзал
тир
стадион

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS