Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У Кіровограді нарешті відкрито підземний перехідУ Кіровограді нарешті відкрито підземний перехід

Вечірня газета

Чудовий подарунок отримали кіровоградці до дня народження рідного міста. У четвер, 18 вересня, в урочистій обстановці міський голова Володимир Пузаков перерізав червону стрічку біля одного із входів до підземного переходу – з боку скверу Слави. Відтепер кіровоградці матимуть можливість долати перевантажене автомобілями перехрестя вулиць Героїв Сталінграда – 50 років Жовтня та проспекту Правди без остраху потрапити у дорожньо-транспортну пригоду.

І хоча погода особливо не радувала присутніх – періщив дощ, це не стало на заваді доброму настрою, а у будівельників – відчуттю задоволення від якісно виконаної роботи.

Разом із першими пішоходами, які не відмовили собі у задоволенні перетнути центральну автомагістраль підземним переходом, пройшовся і міський голова у супроводі свого першого заступника Сергія Табалова, директора підприємства-інвестора „Санпластбуд” Сергія Корсуна, начальника управління капітального будівництва міської ради Віктора Ксеніча та інших.

– Коли рік тому міське керівництво вирішило відновити роботи із будівництва переходу, законсервованого років 25 тому, мало хто вірив в успіх цього починання, – зазначив Володимир Пузаков. – Але знайшли інвестора, який погодився вкласти власні кошти у добудову об’єкта. Хочу наголосити, що жодної копійки з міського бюджету витрачено не було. Тому досить приємно зараз споглядати плоди праці наших будівельників. Вони потрудились на славу. З’єднані вулиці Героїв Сталінграда, 50 років Жовтня, Андріївська, проспект Правди. На – черзі другий етап будівельних робіт: інвестор зобов’язався через рік здати в експлуатацію перехід з вулиці 50-річчя Жовтня на Андріївську.

Директор „Санпластбуду” Сергій Корсун повідомив, що вже з наступного тижня робітники працюватимуть на другій черзі переходу. І якщо у перший об’єкт фірма вклала майже три мільйони гривень, то подальший обсяг робіт буде трохи меншим, тому й витрати скоротяться до двох мільйонів гривень. Також керівник підприємства повідомив, що найскладнішим у будівництві переходу стало проведення гідроізоляції стелі. Законсервований об’єкт був так занедбаний, що вода потоками текла додолу. Та всі складнощі подолано. Перехід спроектовано так, що він навіть опалюватиметься за допомогою теплових завіс. Це також унеможливить протяги, а температура повітря триматиметься на рівні 14–16 градусів.

Про те, що всі будівельні та оздоблювальні роботи виконано на совість, сказав і керівник УКБ міської ради Віктор Ксеніч. Він наголосив, що в місті зараз розгорнулося досить багато будівельних майданчиків, здаються в експлуатацію соціально важливі об’єкти. Це значить, що Кіровоград розвивається. Якщо в місті височіють будівельні крани, то в нього є майбутнє.

А поки поодинокі пішоходи уважно роздивлялись кіровоградську новинку – підземний перехід, святковий настрій виконанням популярних мелодій їм створював молодіжний гурт “Живий звук”.

Оксана Верстюк, фото - Олег Шрамко

Читайте також:

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS