Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Мешканка Кіровограда відсудила у недбалих медиків чверть мільйона за моральну шкодуМешканка Кіровограда відсудила у недбалих медиків чверть мільйона за моральну шкоду

Кіровоград.proUA.com

Ленінський районний суд Кіровограда задовольнив позов Світлани Дятлової до Кіровоградської центральної районної лікарні, стягнувши на користь Дятлової 10 064 гривні 30 копійок за заподіяну матеріальну та 250 000 гривень – за моральну шкоду.

«Майже два роки триває провадження Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової у справі 33-річної матері трьох неповнолітніх дітей Світлани Дятлової, котра внаслідок професійної помилки медиків Центральної районної лікарні Кіровограда стала інвалідом першої групи безстроково. Повна сил молода жінка втратила здатність самостійно пересуватися, розмовляти, а отже – працювати, виховувати й утримувати трьох синів, а також допомагати батькам-пенсіонерам. І тільки після того, як захист інтересів потерпілої взяла під особистий контроль Омбудсман України, справедливість вдалося поновити», – сказано у повідомленні.

«Під час власного провадження Уповноважений з прав людини з’ясувала, що з 2002 року, коли медики припустилися фатальної помилки, Світлані Дятловій не було сплачено жодної копійки за завдану шкоду. А справа за позовом потерпілої до лікарні від квітня 2005 року не розглядалася по суті Ленінським районним судом міста Кіровограда.

Зваживши на те, що Світлана Дятлова за станом здоров‘я не в змозі захищати свої інтереси, Ніна Карпачова невідкладно направила в Кіровоград фахівця Секретаріату Уповноваженого з прав людини з дорученням представляти в суді інтереси потерпілої.

Близько року, попри неодноразові спроби відповідачів зірвати чергові засідання суду, вчинити тиск на служителів Феміди, будь-що затягнути процес, Омбудсман продовжувала послідовно обстоювати право Світлани Дятлової на справедливий судовий захист. Для цього Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова зверталася до Голови Верховного Суду України Василя Онопенка, Голови Ради суддів України Петра Пилипчука, дала принципову оцінку неправовим діям суддів у цій справі на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Поки тривала судова боротьба за поновлення прав матері трьох дітей, Ніна Карпачова вживала всіх можливих заходів для всебічної допомоги Світлані Дятловій, зокрема з надання безкоштовного лікування у кращих фахівців медичних закладів Києва та оздоровлення її неповнолітніх дітей.

9 вересня 2009 року Апеляційний суд Кіровоградської області, зваживши на позицію Уповноваженого з прав людини, залишив без задоволення апеляційну скаргу представника Кіровоградської центральної районної лікарні у судовому процесі, а зазначену ухвалу Ленінського районного суду міста Кіровограда – без змін. Ніна Карпачова продовжує провадження у цій справі, адже попереду – складний етап виконання судового рішення на користь інваліда першої групи Світлани Дятлової», – відзначають у прес-службі.

Нагадаємо, 14 січня 2002 р. 25-річна Світлана Дятлова в пологовому будинку Кіровоградської ЦРЛ народила двох хлопчиків-двійнят. Через три місяці вона відчула погіршення стану здоров’я та звернулася до лікаря-гінеколога Л.Романів. Після обстеження жінки лікар прийняла рішення про необхідність проведення невідкладної операції, оскільки її життю загрожувала небезпека. Дятлова погодилася на операцію, яку проводили Л.Романів та лікар-анестезіолог Л.Тиж. Як з’ясувалося під час провадження Уповноваженого з виїздом на місце, саме останній під час первинного огляду не зробив переднаркозної оцінки стану дихальних шляхів хворої, не встановив ризику тяжкої інтубації і під час підготовки до операції зробив три невдалі спроби ввести хворій ендотрахеальний наркоз.

За висновком додаткової комісійної судово-медичної експертизи №160 від 6 грудня 2006 р., некваліфікованими діями лікаря-анестезіолога Л.Тиж були спричинені тяжкі наслідки для хворої у вигляді настання тяжкої гіпоксії та післягіпоксичної енцефалопатії з розвитком неврологічних розладів, що віднесено до I групи інвалідності.

Читайте также:

Обсуждение на Кировоградском форуме:

Теги новости:
медицина
халатность врачей
врачебнная ошибка
суд
инвалидность
Нина Карпачова

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS