Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградська вулиця Леніна змагатиметься з московським Арбатом?Кіровоградська вулиця Леніна змагатиметься з московським Арбатом?

Кіровоградська міська рада

Питання реконструкції вулиці Леніна було в центрі уваги виїзної наради міського голови з керівниками департаменту житлово–комунального господарства, управлінь містобудування та архітектури, капітального будівництва, спецінспекції, директорами комунальних підприємств.

Вулиця Леніна має стати справжньою окрасою міста, сучасною, зручною для пішоходів, з неповторною архітектурою та дизайном зелених зон. Таке завдання поставив міський голова перед керівниками відповідних виконавчих органів.

Ряд пропозицій щодо реконструкції було озвучено безпосередньо на місці під час наради. Вони можуть увійти до майбутнього проекту, який обв’язково пройде процедуру погодження на містобудівній раді і в розробці якого візьмуть участь провідні архітектори обласного центру.

Родзинкою проекту може стати оригінальне зовнішнє освітлення вулиці з розміщенням ліхтарів по центру дорожньої частини, як на Арбаті, з облаштуванням зручних лавочок для відпочинку пішоходів. Оригінальними були і ландшафтні пропозиції. Замість старих дерев, крона яких вже не підлягає формуванню, стрункими рядами поквартально впродовж всього року зеленітимуть туї, ялини, ялиця, не затіняючи оновлені фасади будинків і відкриваючи перспективу аж до Ковалевського парку.

Дорожнє покриття вулиці Леніна, відзначив Володимир Пузаков, переважно у доброму стані, лише на відрізку від вулиці Пашутінської до вулиці Карла Маркса доведеться перекласти плитку, оскільки в багатьох місцях вона значно просіла. Перед цим комунальники доведуть до ладу в цьому місці свої інженерні мережі, щоб не доводилося їх ремонтувати після відновлення бруківки. У цьому ж кварталі буде реконструйовано відомий фонтан «Пантери». З водоспадного типу він перетвориться на класичний і постійно милуватиме очі кіровоградців.

Окрема увага під час наради була приділена території навколо Кіровоградського обласного музично-драматичного театру імені Кропивницького. Наступного року планується завершити роботи з реконструкції будівлі театру, і ми не маємо права не скористатись можливістю здійснити благоустрій прилеглої до нього території, наголосив Володимир Пузаков. За його дорученням архітектори вже працюють над проектом пам’ятника корифеям театру та Театрального парку з фонтаном.

За результатами наради міський голова доручив спеціалістам обрахувати кошторис майбутнього проекту. Частина коштів, відзначив Володимир Пузаков, буде закладена у міському бюджеті на 2010 рік, частину витрат можуть покрити цільові субвенції з державного бюджету, і обв’язково буде налагоджений діалог з бізнесменами і підприємцями. Міський голова переконаний, що власники численних закладів, установ і організацій, розміщених на вулиці Леніна, підтримають реалізацію цікавого проекту.

На фото — фрагмент картини О.Демиденка «Кіровоград. Вулиця Леніна», 2009 р. Зображення з сайту Кіровоградського обласного художнього музею.

Читайте також:

Теги новости:
благоустройство
архитектура
памятник
достопримечательности Кировограда
Ковалевский парк
театр корифеев
Владимир Пузаков

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS