Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Як боротися з завищенням цін на медикаменти?Як боротися з завищенням цін на медикаменти?

Кіровоград.proUA.com

Одним із способів стримування завищення ціна медпрепарати може стати введення обов’язкового декларування підвищення для підприємств, що займаються продажем ліків та товарів медичного призначення.

Про це повідомив начальник Державної інспекції з контролю за цінами в Кіровоградській області Ігор Фурманов на прес-конференції сьогодні, 21 грудня.

За словами начальника, цю пропозицію сформували разом із інспекцією Кіровоградської та ще кількох областей. Наразі вони на розгляді в управління Державній інспекції України.

Ігор Фурманов пояснив, що цей механізм, який зараз діє щодо інших галузей, передбачатиме процедуру доведення і обґрунтування майбутнього підвищення ціни на ліки, тобто — аптечним мережам необхідно буде довести економічну його доцільність.

Окрім цього, він додав, що пропонується також створити єдиний реєстр роздрібних ціна лікарські препарати. Це дасть можливість відстежувати максимальні й мінімальні рівні ціна на них в державі.

За словами Ігоря Фурманова, до таких пропозицій підштовхнуло те, що навіть досить ефективних заходів уряду під час пандемії грипу, зокрема, постанови про обмеження торговельних надбавок, мало для ефективного контролю за ціновою політикою багатьох трейдерів.

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
цены
медикаменты
торговля
аптека
Игорь Фурманов

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS