Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У минулому році 340 неповнолітніх жебраків потрапили до притулкуУ минулому році 340 неповнолітніх жебраків потрапили до притулку

Прес-служба ОДА

Учора в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій відбулося засідання колегії служби у справах дітей обласної державної адміністрації

На засіданні колегії було підбито підсумки виконання обласної програми подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на 2006-2010 роки.

За словами завідувача сектору соціального та правового захисту дітей служби у справах дітей облдержадміністрації Володимира Михайленка, у минулому році працівниками служб у справах дітей райдержадміністрацій, міськвиконкомів проведено 1505 лекцій, публічних виступів, "круглих столів" на тему попередження дитячої бездоглядності та безпритульності.

В рамках програми службами систематично проводились профілактичні рейди «Діти вулиці», «Вокзал», велася робота з неблагополучними сім’ями, а також проводилися заходи із запобігання насильству в сім’ї, здійснювався контроль за дотриманням законодавства про працю неповнолітніх.

Як зазначив Володимир Михайленко, аналіз динаміки проведених профілактичних рейдів свідчить про те, що потягом останніх трьох років в області значно активізовано роботу у цьому напрямку, наприклад: у 2007 році проведено 1105 рейдів, у 2008 – 1208, у поточному році – 1383.

Проте, як і раніше, постійної уваги з боку працівників служб потребують неблагонадійні сім’ї, в яких систематично порушуються права дітей. Станом на 1 квітня 2009 року в Кіровоградській області проживає 1882 неблагонадійні сім’ї, в яких виховується 3989 дітей. Ефективно долають проблеми у цьому напрямку фахівці служби Бобринецького, Гайворонського та Новоукраїнського районів.

Під постійним наглядом служб у справах дітей залишається дотримання в області законодавства про працю неповнолітніх.

Про роботу притулку для неповнолітніх служби у справах дітей облдержадміністрації “Надія” у 2008 році поінформував його завідувач Юрій Лисенко.

За його словами, притулок – це заклад соціального захисту, створений для тимчасового перебування у ньому дітей віком від 3 до 18 років. Розрахований притулок на 50 осіб. Фінансування притулку здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

У 2008 році основна кількість дітей, які потрапили до притулку, були жителі Кіровоградської області. Найбільше з них – із Кіровограда (88 осіб), Маловисківського – 28 дітей, Кіровоградського - 17 дітей, Бобринецького – 16 дітей та Новоукраїнського (15 дітей) районів. З інших регіонів України у закладі перебувало 11 дітей, що становить 3% від загальної кількості, із країн СНД – 2 дитини. Загалом протягом 2008 року профілактичною та корекційно-виховною роботою було охоплено 340 дітей.

Під час розгляду питання щодо дотримання вимог законів України «Про державну службу» та «Про боротьбу з корупцією» службами у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів зроблено наголос на тому, що у 2008 році жоден із працівників служб у справах дітей облдержадміністрації, райдержадміністрацій, міськвиконкомів та райвиконкомів не притягувався до відповідальності за невиконання вимог Закону України «Про боротьбу з корупцією».

Теги новости:
защита прав детей
насилие в семье
приют
детдом
дети-сироты
статистика

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS