Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

«Імексбанк» вимагав зі свого вкладника «відкат» за зняття грошей з депозиту«Імексбанк» вимагав зі свого вкладника «відкат» за зняття грошей з депозиту

Кіровоград.proUA.com

63-річний мешканець Кіровограда Леонід Іванов, який намагався вчинити акт самоспалення у приміщенні кіровоградської філії Імексбанку 8 вересня, має на двох депозитних рахунках у цій установі понад 2,5 млн. грн. Нині мільйонер знаходиться в опіковому відділенні обласної лікарні, його стан лікарі оцінюють як задовільний.

- 7 серпня минулого року я поклав два депозити в Імексбанк, - розповідає Іванов. - Один на 1,3 мільйона гривень, інший - на 1,25 мільйона. Обидва - терміном на рік. А 25 листопада померла моя мама. Я попросив у банку кредит під заставу моїх депозитів - мені відмовили. На початку нинішнього року мені знову знадобилися гроші - і мені знову відмовили. Ну, нічого, якось викрутився, перепозичив. Але вирішив у серпні всі свої гроші звідти забрати.

За словами Леоніда Іванова, він завчасно попередив банк, що збирається зняти обидва депозити по закінченні строку:

- Я написав до центрального офісу в Одесу і до кіровоградської філії. Тут, на місці, нічого не сказали, а з Одеси 5 серпня відповіли, що 7-го я можу підходити до філії, де зі мною повністю розрахуються.

Однак 7 серпня (то була п`ятниця) Іванову гроші не повернули. Натомість попросили прийти в понеділок - і вигнали з приміщення філії по завершенні робочого дня.

- О шостій вечора вони викликали держохорону, - пояснює Леонід Григорович. - Мене взяли під руки і відправили до Ленінського райвідділу міліції. Потім так само вчинили у вівторок і в середу. Я почав писати листи: до Національного банку, міліції, подав до суду. Всюди відповідь була приблизно однаковою: шукайте компроміс. Директорка філії мені пояснила, що то за компроміс - 30 відсотків «відкату». Причому вимагали, щоб я спочатку перерахував на пред`явника ці відсотки, а потім мені віддадуть решту. Я не погодився на такі умови.

Тоді Леонід Іванов наважився на радикальний крок. 8 вересня він прийшов у банк з пляшкою розчинника за пазухою.

- Я хотів їх тільки налякати, - стверджує постраждалий. - Але за мною у кабінет директорки забіг охоронник, який проворонив, як я йшов. Я попередив охоронника, що в мене за пазухою пляшка розчинника. Він накинувся на мене, почали боротися, розчинник вилився на мене. Тоді охоронник клацнув запальничкою - гори, мовляв, якщо вже так вирішив. Директорка, її секретарка і охоронник вибігли з кабінету, а я впав на підлогу, щоб збити полум`я. Потім приїхала «швидка», мене забрали у лікарню... Ну, далі ви знаєте.

Директорка філії Імексбанку Людмила Царенко від спілкування з «Кіровоград.proUA.com» відмовилась. Почувши, що їй телефонує журналіст, вона просто поклала слухавку.

Читайте також про інцидент в «Імексбанку»:

Читайте також:

Андрій Лисенко, фото — Gettyimages

Теги новости:
банк
депозит
вклад
Имэксбанк
суицид
банковские услуги

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS