Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кому дістануться угіддя Лозінського?Кому дістануться угіддя Лозінського?

Главред

Кіровоградська обладміністрація рекомендує передати Голованівській і Ул’янівській районним організаціям Українського товариства мисливців і рибалок лісові угіддя площею 26 тис. га, господарем яких вважається колишній народний депутат Віктор Лозінський. Таку пропозиція чиновники з обласної адміністрації минулого тижня направили в місцеву облраду для винесення на голосування.

Як повідомив «Делу» на умовах анонімності один із депутатів Кіровоградської облради, документ містить одну обмовку: передавати мисливські угіддя слід тільки в тому випадку, якщо суд визнає незаконним торішнє рішення місцевих депутатів про надання цих земель приватній фірмі «Мисливське господарство «Голованівське», яке підконтрольне Лозинському.

Нагадаємо, компанія, яку пов'язують із ім'ям скандального депутата, отримала 26 тис. га у своє користування в березні 2008 року. У червні цього року прокуратура опротестувала рішення облради і одночасно звернулася до суду. Заступник прокурора області Леонід Лахтюк пояснив дії правоохоронних органів тим, що під час перевірки відповідного подання Кіровоградської облдержадміністрації на сесію облради, а також документів, підготовлених Кіровоградським обласним управлінням лісового і мисливського господарства, була виявлена низка порушень законодавства. Зокрема були відсутні узгодження більшості власників і користувачів земельних ділянок, розташованих на території мисливських угідь. Як уточнив депутат облради Віктор Щербина, число таких перевищує 2 тис. людей. Крім того, дозволи на виділення земель повинні були прийматися на сесіях районних і сільських рад. Проте рішення ухвалювалися самостійно головами цих рад.

За словами Лахтюка, перше судове засідання відбудеться 15 вересня в Господарському суді Києва. Як відповідач виступає Кіровоградська обласна рада, яка 24 червня цього року відхилила більшістю голосів протест прокуратури на виділення приватній компанії державних угідь (за відхилення проголосували 58 депутатів із 70 зареєстрованих). Своїм рішенням вони показали, що рішення 2008 року про виділення угідь - законне.

Неофіційно депутати стверджують, що насправді вони проти виділення земель «Мисливському господарству «Голованівське». Але якби члени місцевої ради підтримали протест прокуратури, то тим самим визнали б, що у 2008 році незаконно виділили угіддя. А це удар по власному іміджу. Тому місцеві обранці чекають від прокуратури іншої аргументації для протесту: наприклад, про порушення приватною структурою при використанні мисливських угідь.

Подальшу долю скандальних лісових угідь депутати облради вирішуватимуть на найближчому засіданні, яке відбудеться 25 вересня.

Нагадаємо, що 16 червня 2009 року на території угідь «Мисливського господарства «Голованівське» при поки що нез’ясованих обставинах загинув місцевий житель Валерій Олійник. Відомо, що його смерті передував конфлікт із народним депутатом Віктором Лозинським, районним прокурором Євгенієм Горбенком і начальником районного відділу міліції Михайлом Ковальським. Генеральна прокуратура порушила проти Лозінського, Горбенка і Ковальського кримінальну справа за фактом убивства Олійника. Лозинський зараз у бігах.

Читайте також:

Теги новости:
Виктор Лозинский
охотничьи угодья
криминал
лес

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS