Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У Кіровограді оздоровлюватимуть водоймиУ Кіровограді оздоровлюватимуть водойми

Кіровоградська міська рада

Міський голова Володимир Пузаков виступив з ініціативою створення спеціальної програми Кіровоградської міської ради “Про комплексні заходи з оздоровлення водойм міста”.

На думку міського голови, така програма дозволить вирішити цілий комплекс проблем в галузі житлово-комунального господарства, охорони навколишнього середовища та регулювання земельних відносин.

Завдання розробити таку програму Володимир Пузаков поставив сьогодні на робочій нараді з керівниками відповідних виконавчих органів Кіровоградської міської ради.

Під час наради начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко повідомив, що водний фонд міста Кіровограда обліковує 20 водойм. Проте всі вони знаходяться у достатньо занедбаному стані. Сергій Коваленко підкреслив, що протягом десятиліть річки, струмки та потічки на території міста не очищуються від рослинності та сміття, особливо вздовж берегів з індивідуальним сектором забудови. Прибережна територія по проспекту Винниченка, обвідного канулу річки Інгулу в районі парку ім.Пушкіна та по руслу протікання до провулку Вишняківського вимагає впорядкування та благоустрою території. Такий стан водного фонду міста, зробив висновок начальник управління, дестабілізує роботу міських інженерно-технічних мереж та комунікацій, негативно впливає на організацію сталого життєзабезпечення неселення обласного центру.

За словами Сергія Коваленка дощові, талі води стікають в річки без будь-якої попередньої очистки внаслідок відсутності в ливнеприймальних колодязях решіток та їх засмічення, а очисні споруди дощової каналізації взагалі відсутні.

Не врегульованою, на думку начальника управління, залишається ситуація з визначенням відповідальних осіб за утримання в належному санітарно-технічному та санітарно-гігієнічному стані водойм міста, оздоровлення їх басейнів, визначення зони санітарної охорони річок, потічок, струмків в межах міста, гранично допустимих скидів речовин з дощовими водами у водні об'єкти, проведення паспортизації колекторів дощової каналізації міста.

За результатами наради міський голова доручив керівникам відповідних виконавчих органів міської ради до кінця першого півріччя 2010 року розробити та затвердити Програму “Про комплексні заходи з оздоровлення водойм міста”. Реалізація такої програми дозволить кваліфіковано підійти до питання створення прибережних захисних смуг та водоохороних зон, регулювання режиму використання земель у зонах можливого затоплення, утримання в належному робочому стані гідротехнічних споруд та водорегулюючих устроїв, усунення причин сталого і прихованого підтоплення та в цілому оздоровити акваторії міста.

Фото — Р.К.С.

Теги новости:
экология
благоустройство
Ингул
водоемы Кировоградщины
парк Пушкина
очистка русла реки
очистные сооружения
Владимир Пузаков

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS