Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Як пережила кризовий 2009 рік кіровоградська промисловість?Як пережила кризовий 2009 рік кіровоградська промисловість?

Прес-служба ОДА

Учора відбулася прес-конференція начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Юрія Вольського щодо підсумків роботи промислового комплексу Кіровоградської області у 2009 році.

Характеризуючи минулорічну ситуацію у промисловому комплексі, Юрій Вольський зазначив, що початок року був для підприємств дуже складним: спад промислового виробництва склав 42%. На кінець грудня 2009 року, незважаючи на кризові явища в економіці, ситуація суттєво покращилася: індекс промислового виробництва в області зріс до 78,2% (середньоукраїнський показник – 78,1%). За цим показником Кіровоградщина посіла (разом з Донецькою областю) 15-те місце в Україні.

– Значною мірою досягнутий результат є наслідком послідовної політики обласної влади, яка спрямовує свою діяльність на недопущення зниження обсягів промислового виробництва і на збереження робочих місць, – зазначив Юрій Вольський.

Він повідомив, що голова облдержадміністрації Володимир Мовчан ознайомився з роботою низки промислових підприємств області, зустрівся з їх керівниками, мав нагоду поспілкуватися з представниками трудових колективів. Ці зустрічі засвідчили, що економічна криза негативним чином вплинула на роботу переважної частини підприємств області. Більшість з них працюють не на повну потужність, деякі взагалі тимчасово призупинили свою діяльність. Виною тому - проблеми із забезпеченням підприємств сировиною та збутом готової продукції, відсутність замовлень, проблеми з взаєморозрахунками та нестача обігових коштів.

Юрій Вольський акцентував увагу на тому, що з метою відродження промислового потенціалу Кіровоградщини обласною владою вживаються додаткові заходи щодо активного залучення в економіку регіону вітчизняних та зарубіжних інвестицій, розвитку внутрішньообласної кооперації, налагодження поставок готової продукції місцевих виробників на території області та за її межі, спрямування потужностей підприємств Кіровоградщини у першу чергу на вирішення потреб області.

Начальник головного управління висловив обережний оптимізм стосовно розвитку промислового комплексу області у нинішньому році: за економічними прогнозами очікується приріст промислового виробництва області до 5% порівняно з минулим роком.

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
промышленность
экономика
инвестиции
привлечение инвестиций
статистика
Владимир Мовчан
Юрий Вольский

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS