Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Медицина у Кіровограді скотилася до «печерного» рівня?Медицина у Кіровограді скотилася до «печерного» рівня?

Кіровоград.proUA.com

Кричущі проблеми комунальних закладів медицини Кіровограда спричинені не стільки браком фінансування, скільки ставленням до справи.

Про це на нараді в облдержадміністрації щодо стану організації надання медичної допомоги жителям області та міста Кіровограда заявила в.о. заступника голови адміністрації Галина Пастух.

Галина Пастух зазначила, що знаковим є те, що на проблеми сфери охорони здоров’я скаржаться вже на лише люди, а самі медики. Замість того, щоб бути передовим в області за рівнем надання медичних послуг, Кіровоград за більшістю показників протягом останніх трьох років перебуває на останніх місцях, навіть порівняно із економічно нерозвиненими районами регіону. А створення поліклінічного об’єднання в місті вона назвала ідеєю «хворобливої уяви».

Вона підкреслила, що рівень дитячої та материнської смертностей, онкозахворювань, рівень поширення туберкульозу в Кіровограді подекуди перевищує показники в області й Україні у кілька разів.

В.о. заступника голови адміністрації наголосила на тому, що за рівнем бюджетних видатків на медицину обласний центр також значно поступається середньообласному показнику. Окрім цього, в Кіровограді бракує 15% середнього медичного персоналу, при тому, що в місті є базовий медичний коледж. На її думку, цю проблему можна пояснити поганою координацією кадрової політики керівництвом галузі.

«Складається враження, що нас в місті оточує печерна медицина», — сказала Галина Пастух.

Нагадаємо, 29 грудня 2009 року голова Кіровоградської ОДА Володимир Мовчан відвідав Кіровоградську лікарню швидкої медичної допомоги, де під час його зустрічі з керівниками лікувальних закладів міста було озвучено низку проблем галузі в обласному центрі. За результатами зустрічі, а також наради губернатора з керівниками лікувальних закладів міста, що відбулася в адміністрації згодом, Володимир Мовчан доручив підготувати розширену нараду з проблем охорони здоров’я Кіровоградщини.

Теги новости:
медицина
здравоохранение
финансирование
бюджет
больницы Кировограда
Галина Пастух

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS