Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Театр Кропивницького у Кіровограді стилізують під пізній класицизмТеатр Кропивницького у Кіровограді стилізують під пізній класицизм

Кіровоград.proUA.com

Відновлення фасаду та внутрішніх інтер’єрів Кіровоградського академічного музично-драматичного театру ім. Кропивницького передбачається провести у стилі пізнього класицизму.

Цю інформацію було оприлюднено під час спільного засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при облдержадміністрації та архітектурно-містобудівної ради при управлінні регіонального розвитку, містобудування та архітектури Кіровоградської ОДА.

На засіданні було розглянуто проектні пропозиції щодо реконструкції інтер’єрів театру ім. М.Л. Кропивницького та обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.М.Бойченка.

Враховуючі, що споруди є унікальними і мають велике історико-культурне значення, учасники засідання зійшлися у думці, що одним з головних напрямків реставраційних робіт повинно бути відтворення історичного вигляду споруд, з урахуванням первинних пропорцій, елементів оздоблення та будівельних матеріалів.

Реставраційні проекти, які були представлені для розгляду учасникам консультативної ради «Укрндіпроектреставрацією» спільно з ЗАТ «Кіровоградміськбудпроект», були розроблені з урахуванням історичної автентичності цих визначних історико-архітектурних пам’яток. Фахівцями було опрацьовано великий масив архівних документів, проведено численні лабораторні дослідження, залучено до дослідницьких робіт істориків та краєзнавців.

Зокрема, у внутрішньому оздобленні театру планується використати позолоту, цінні породи дерев, мармур та граніти, використати в інтер’єрах ліпнину та скульптури.

Начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова відзначила високий рівень та якість проведених робіт з реставрації фасаду обласної бібліотеки для юнацтва імені Бойченка.

Під час засідання було зазначено, що внутрішні інтер’єри архітектурної споруди, яка була збудована ще у 80-х роках ХІХ століття, жодного разу за 120 років не піддавалися ремонту і на сьогоднішній день знаходяться у незадовільному стані. За висновками фахівців також потребують заміни 70 відсотків міжповерхових перекриттів. Необхідно провести значні реставраційні роботи з відновлення унікальної ліпнини, замінити електромережі, інші комунікації, максимально дотримуючись при цьому історичного вигляду архітектурної пам’ятки.

Після детального обговорення учасники консультативної ради прийняли рішення взяти за основу запропоновані проекти.

Теги новости:
достопримечательности Кировограда
строительство
архитектура
театр
театр корифеев
музыкально-драматический театр имени Кропивницкого
реконструкция театра
ремонт театра

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS