Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Про долю Ковалівського парку та музей ШимановськогоПро долю Ковалівського парку та музей Шимановського

Вечірня газета

Наприкінці минулого тижня в Кіровоградській міській раді відбулися наради під головуванням Володимира Пузакова, присвячені нагальній потребі повернення з оренди парку культури та відпочинку "Ковалівський" – пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення – та розглядові стану справ, пов’язаних зі створенням у Кіровограді музею Кароля Шимановського.

Про необхідність повернення парку в управління органів місцевого самоврядування висловилися всі учасники зібрання – міський голова Володимир Пузаков, голова Ленінської районної в місті Кіровограді ради Петро Романюк та керівники підрозділів міської ради. Пов’язано це з невиконанням орендарем Сергієм Устянським взятих ним зобов’язань при укладанні угоди про оренду. Зокрема, він не реалізовує презентовану ним же програму реконструкції Ковалівського парку. Нинішній плачевний стан і зелених насаджень, і будівель, і загалом усієї інфраструктури спонукав міського голову ініціювати повернення об’єкта в управління органів місцевого самоврядування з можливим подальшим переданням в оренду тому інвесторові, який зможе довести свої потенційні фінансові можливості для утримання й реконструкції паркового комплексу.

Під час наради з’ясувалося, що підприємець Сергій Устянський усвідомлює, що не спроможний утримувати парк і готовий повернути його громаді. Однак бажає залишити за собою два об’єкти на його території. Міський голова висловився категорично проти цього, оскільки їх зводили незаконно. Частини ж комунального майна, яке отримав орендар п’ять років тому, вже немає, а вартість проведеної незначної реконструкції парку не підтверджена документально. Підбиваючи підсумки наради, Володимир Пузаков сказав, що найкращим виходом із ситуації стане "полюбовне розставання", адже судові позови, які здебільшого тривають по кілька років, нашкодять, насамперед, кіровоградцям, які й надалі не матимуть у центрі міста затишного куточка для відпочинку.

В обговоренні перспектив створення в місті музею Кароля Шимановського з центром польської культури (в одноповерховому будинку на вулиці Гоголя, 42, де мешкав композитор, піаніст і педагог) узяв участь голова об’єднання поляків Кіровоградщини "Полонія" імені Кароля Шимановського Олександр Полячок. Він поінформував міського голову та керівників управлінь міської ради про співпрацю з польською стороною. Державні посадовці Польщі готові вкласти кошти в реставрацію будинку і створення там музею Кароля Шимановського з центром польської культури. Зараз триває узгодження проекту угоди між польською стороною й кіровоградською міською владою, після чого й почнеться реалізація задуманого.

Юрій Лісниченко, фото — Gettyimages.com

Теги новости:
парки Кировограда
Ковалевский парк
Сергей Устянский
аренда земли
музеи
Кароль Шимановский
выдающиеся земляки
достопримечательности Кировограда
Владимир Пузаков

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS