Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Цукрова паніка у Кіровограді: хто нагріває руки на штучному дефіциті?Цукрова паніка у Кіровограді: хто нагріває руки на штучному дефіциті?

канал «Кіровоград»

Вже близько тижня триває цінова вакханалія з цукром. Крім того, що цей солодкий продовольчий продукт важко знайти на полицях магазинів, ще й ціна на нього вже перетнула межу десяти гривень. Фахівці вважають це штучно створеним дефіцитом – власних запасів цукру в Україні та й в області достатньо, але його притримують до ще більших цін.

Знайти цукор в найпоширеніших супермаркетах Кіровограда – справа нелегка. Він зрідка з'являється на полицях і відразу розкуповується. Адміністратори наголошують – цукор постачальникам замовляють щодня, але завезена кількість не відповідає попиту. Стосовно ціни, яка коливається від 10 до 12 гривень, то надбавку в мережевих магазинах встановлюють не більше 15% від ціни виробника. Так воно і є – підтверджує керівник інспекції з контролю за цінами в області Ігор Фурманов. Але ж поки цукор дійде до покупця – таких надбавок здйснюється декілька. І встановити, хто саме нагріває руки на штучному дефіциті, не так легко, але цілком можливо.

Аналізуючи ситуацію з ціновою політикою на цукор, Ігор Фурманов зазначає, що навіть такі об'єктивні причини, як скорочення посівних площ під буряком, зменшення його виробництва та підвищення вартості цукрової тростини, не повинні призвести до різкого збільшення вартості бурякового цукру в Україні.

Тим більше, що у сезон цукроваріння Уряд зменшив ціну на газ для цукрових заводів. Отож, з урахуванням усіх чинників, економічно обґрунтована ціна на фасований солодкий пісок – 9 гривень і аж ніяк не 10 і більше. На жаль, цукрова паніка охопила чи не половину України. Є області, де ціна злетіла до ще вищих показників. У цьому випадку фахівці нагадують попереднє різке подорожчання цукру – тоді влітку його продавали в одні руки не більше трьох кілограмів. Але ж з часом ситуація стабілізувалася. Так і цього разу – власники солодких запасів притримують їх, аби створити великий ажіотаж серед населення і пізніше отримати ще більші прибутки. Отож, порада: наберіться терпіння і почекайте тиждень чи два - надмірний попит зникне, і ціна стабілізується. Тоді й купуйте білого і солодкого скільки заманеться.

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
продукты питания
сахар
цены на продукты
паника
ажиотаж
Игорь Фурманов
супермаркеты в Кировограде

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS