Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Повстання кіровоградських лікарів. Багатосерійна мелодрамаПовстання кіровоградських лікарів. Багатосерійна мелодрама

Кіровоград.proUA.com

Багатосерійна мелодрама відбувається у Кіровоградській міській лікарні швидкої допомоги.

Конфлікт між Кіровоградським міським управлінням охорони здоров’я та головним лікарем лікарні швидкої допомоги, з одного боку, і групою медиків цієї самої лікарні, з іншого, розвивається за всіма законами «мильної опери». Ніхто не здивується, якщо зрештою головлікар Олександр Мініч виявиться позашлюбним сином когось із хірургів.

З глядацького крісла у клубі лікарні, де вчора відбулася зустріч колективу з Мінічем і Пивоварчук, все виглядало приблизно так.

Завідуючий урологічним відділенням Віктор Мягкий, хірурги і заввідділеннями Олександр Болдурат і Олександр Лавров, гінеколог Наталія Журжер та інші медики обвинувачують головлікаря Мініча у неправильному використанні «добровільно-примусових» благодійних внесків до лікарні. Заодно перепадає і начальнику міськуправління охорони здоров’я Любові Пивоварчук, адже саме з її подання кандидатури головних лікарів затверджує міський голова.

З екрану звучать страшненькі, м’яко кажучи, слова.

На харчування хворих виділяється менше гривні на день. Хліба регулярно немає. Винними у цьому зробили завідуючих відділеннями і старших медсестер, виписавши їм усім догани.

Коли до приймального відділення потрапляє хворий без грошей у кишені, лікарі бігають відділеннями і позичають усе необхідне для надання допомоги.

Благодійні внески – 20 гривень з місцевих і 70 з іногородніх – витрачаються казна на що: на заправку джипа Мініча, встановлення вікон за завищеними цінами, дорожчу, ніж у найдорожчому супермаркеті, картоплю, придбання хірургічного інструментарію, який більше підходить для ветеринарів, тощо.

Сам головний лікар не проводить операції, зате отримує надбавку за хірургічну активність. І взагалі його рідко бачать у стінах закладу – на останню планірку він прийшов після листа до мера Володимира Пузакова з проханням «забезпечити явку Олександра Мініча».

Медики замість лікування пацієнтів змушені писати по кілька пояснювальних на день. Догани, звільнення ні за що, тиск, жахлива моральна атмосфера – одним словом, репресії.

Під час проголошення обвинувачень Пивоварчук з усіх сил намагається надати обличчю байдужо-гидливого виразу: говоріть, говоріть, це все брехня, і взагалі мені вже набридло слухати різні нісенітниці, але ж у нас демократія, тому виступайте. Мініч щось занотовує – може, прізвища «повстанців» – і позіхає, прикриваючись коміром пальта.

Ближче до середини серіалу у кадр виходить старша медична сестра. Все у лікарні є, заявляє вона, і медикаменти для надання невідкладної допомоги, і інструменти, і практично все, що треба. Щоб розчулити присутніх, каже, що зараз озвучить звернення колективу до міської влади, над яким плакала, коли читала сама. Правда, «крик душі» колективу на захист Мініча сліз у залі не викликає.

Після цього намагається довести, що з харчуванням усе гаразд, дієтична сестра. Але на прохання журналіста «Кіровоград.proUA.com» нагодувати вечерею – за гроші – не відгукується: вже, мовляв, їжу роздали хворим, пізно.

В останній серії мелодрами несподівано з'являються нові герої – депутати обласної ради і друзі-нерозлийвода Олександр Корнюша і Вадим Волканов. Перший тихенько сидить і уважно слухає, а другий, за його ж термінологією, «со старта», виходить на перші ролі. Волканов цілком і повністю стає на бік «повстанців». «Ви от говорите, що люди повинні мати совість, – звертається він до Пивоварчук. – Любов Григорівно, а на себе ви дивитесь?» «У мене немає совісті, я – начальник управління», – парирує вона.

Завершується все виступом тандему Пивоварчук – Мініч. 80% оприлюдненої інформації, за словами головлікаря, брехня. Востаннє надбавку за хірургічну активність він отримував рік тому, коли оперував. Лікарня має борги за харчі й медикаменти, тому деякі проблеми з матеріальним забезпеченням дійсно виникають. Але не все так страшно, як про це розказують. Заяву про звільнення за власним бажанням він не напише – не дочекаються.

Пивоварчук додає, що звільнень тих, хто наважився виступити проти керівництва закладу і міськуправління, не буде. «Їм цього хотілось би, але не буде», – каже вона. «Я зроблю все, щоб залагодити цей конфлікт», – зазначає Пивоварчук і тут же зізнається, що не знає, що саме для цього треба зробити.

Перед самісінькими титрами один із «повстанців» Віктор Мягкий закликає своїх однодумців «не метати бісер самі знаєте перед ким».

Продовження серіалу можна чекати вже найближчим часом. У кулуарах міськради вперто ходять чутки про можливе звільнення Любові Пивоварчук з посади начальника управління охорони здоров'я. Слідом за нею на своєму джипі може поїхати і Олександр Мініч. Лишається тільки співчувати тим невдахам, які у розпал зйомок потраплять до лікарні швидкої допомоги в ролі пацієнтів.

Андрій Лисенко

Теги новости:
медицина
больницы Кировограда
скандал
Кировоградская больница скорой помощи
Александр Минич
Любовь Пивоварчук
Виктор Мягкий
Александр Лавров
Наталья Жужер
Вадим Волканов

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS