Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградський аеропорт планують реанімувати у статусі міжнародногоКіровоградський аеропорт планують реанімувати у статусі міжнародного

Кіровоград.proUA.com

Угоду про створення міжнародного аеропорту в Кіровограді шляхом передачі на 49 років в оренду інвестору буде підписано протягом найближчого часу.

Такої домовленості було досягнуто під час зустрічі керівництва області із керівником авіакомпанії «Урга», що виявила інвестиційний інтерес до проекту створення міжнародного аеропорту в обласному центрі.

Учасниками угоди мають стати облдержадміністрація, облрада, інвестор, КП «Аеропорт Кіровоград» та Державна льотна академія України (Кіровоград).

Як повідомив директор КП «Аеропорт Кіровоград» Володимир Молокін, наразі підприємство працює в дуже складних умовах, оскільки значна частина його майна перебуває під арештом через заборгованість перед податковою службою. Через ускладнені умови діяльності чисельність працівників із 90 скорочено до 30.

«1990 року, до розпаду (СРСР), аеропорт обслуговував 56 рейсів на день. Протягом року його послугами користувалися до 600 тис. пасажирів… Минулого року ми обслужили 301 клієнта. Наразі ми приймаємо лише чартерні рейси… А попит на авіаперевезення є. Ми щодня приймаємо до десятка дзвінків — люди цікавляться, чи є рейси на Київ, Москву, Петербург, Воронеж. Наші жителі не такі бідні, як ми уявляємо», — зауважив Володимир Молокін.

Він також запропонував варіанти покращення ситуації, відновлення роботи аеропорту. По-перше, варто добудувати незавершену другу смугу аеродрому. По-друге, розширити перон, збудувати новий сучасний пасажирський термінал. А також — зацікавити авіакомпанії в співпраці з аеропортом і розвивати обласну авіамережу.

У свою чергу директор МААК «УРГА» Леонід Шмаєвич повідомив, що його компанія, що зараз орендує частину цілісного майнового комплексу кіровоградського аеропорту, вже закінчує реконструкцію терміналу площею 900 кв.м. (приміщення аеровокзалу), але він не відповідає міжнародним вимогам. Тому компанія готує будівництво другого терміналу площею 500 кв.м, який їм відповідатиме. Його вартість становитиме приблизно 500 тис. доларів, а перепускна здатність складатиме 50 осіб на годину. Також, за його словами, вже реконструйовані 2 приміщення для великих літаків.

Леонід Шмаєвич зазначив, що база КП «Аеропорт Кіровоград» на сьогодні на 50% не відповідає сучасним вимогам. А деякі його об’єкти утримуються коштами «Урги».

Окрім цього він висловив думку, що з огляду на проект створення міжнародного аеропорту слід визначитися із генеральним планом міста в частині аеропорту, провести громадські слухання з приводу його створення.

Голова облдержадміністрації Володимир Мовчан зауважив під зустрічі на тому, що однієї із основних проблем у створенні аеропорту є те, що зараз власниками майна аеропорту є 5 суб’єктів: обласна адміністрація, облрада, міськрада, льотна академія і КП «Аеропорт Кіровоград». Окрім цього, юридично на території об’єкту є 9 землекористувачів.

Із цього приводу депутат обласної ради Микола Ковальчук зауважив, що потрібно, щоб Кіровоградська міська рада своїм рішенням передала в постійне користування приблизно 19 га землі аеропорту з відповідним актом на його право, після чого проблеми із землекористувачами юридично будуть спрощені.

Сергій Неділько, ректор Державної льотної академії України, на балансі якої перебуває аеродром аеропорту, зазначив, що заклад зацікавлений у відновленні роботи аеропорту, його розвитку. Більш того, його відсутність, як повноцінного, стримує розвиток академії, тож він висловив повну підтримку у створенні нового аеропорту.

Голова обласної ради Микола Сухомлин додав, що з огляду на ситуацію, для початку реальної роботи в цього напрямку в першу чергу слід отримати від міської влади акт на постійне користування землею і передати на 49 років в оренду рухоме й нерухоме майно потенційному інвестору — МААК «Урга».

У підсумку Володимир Мовчан дав доручення про підготовку розпорядження щодо створення міжнародного аеропорту в Кіровограді, вирішивши організаційні моменти до 1 березня з тим, щоб провести другу зустріч з цього приводу.

Раніше голова Кіровоградської облдержадміністрації Володимир Мовчан виступав за створення Кіровоградського міжнародного аеропорту на базі військового аеродрому «Канатове».

Довідка. іжнародна акціонерна авіаційна компанія «Урга» (Кіровоград) створена в серпні 1993 року. Авіакомпанія здійснює чартерні міжнародні польоти до Греції, Хорватії, Словаччини, Македонії, Туреччини, Сирії, Об`єднаних Арабських Еміратів, Німеччини, Італії, Данії, Болгарії, на острів Кіпр. 43,5% акціями компанії володіє American International Consulting Corp. У липні 2009 року Фонд державного майна продав 51% акцій кіровоградської авіакомпанії за 13,744 млн. грн. одному із співзасновників авіакомпанії.

Створення обласною радою КП «Аеропорт Кіровоград» мало на меті збереження цілісного майнового комплексу аеропорту і розвиток авіаперевезень в області.

Теги новости:
аэропорт
авиация
инвестиции
привлечение инвестиций
аэропорт в Кировограде
Государственная летная академия Украины
УРГА
Леонид Шмаевич
Владимир Мовчан
Николай Сухомлин

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS