Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Проїзд центральною вулицею Кіровограда обмежено. Але не для всіхПроїзд центральною вулицею Кіровограда обмежено. Але не для всіх

канал «Кіровоград»

З сьогоднішнього дня рух транспорту по вулиці Карла Маркса на ділянці від вулиці Шевченка до провулку Васильківського обмежено. Вільно іздити центральною вулицею дозволили лише спеціальному та маршрутному транспорту, а також автомобілям, що обслуговують установи та підприємства, які знаходяться в межах згаданої ділянки.

На центральній вулиці обласного центру у різні роки вже запроваджували обмеження проїзду. І щоразу, з невеликими поправками, поверталися до попереднього досвіду. І ось - чергова спроба. У Кіровограді рішення про обмеження руху центральною автомагістраллю міста прийняли більшістю голосів члени виконкому.

Поштовхом для прийняття рішення про обмеження руху став лист від керівництва Державтоінспекції. У ньому наведено статистику ДТП, що сталися по Карла Маркса на ділянці від вулиці Шевченка до провулку Васильківського протягом минулого року. Цитуємо: «зареєстровано 47 ДТП , в яких 4 особи травмовано. Перехрестя вулиць Карла Маркса та Преображенської - місце концентрації ДТП».

Цей же документ містить рекомендації щодо забезпечення безпеки дорожнього руху. Обмеження проїзду - це тільки один з шести можливих варіантів вирішення проблеми. Приміром, ситуацію значно покращило б перенесення низки маршрутів громадського транспорту на паралельні вулиці Пашутіна та Луначарського, але для цього потрібне відновлення на них необхідних дорожніх умов. Додатково працівники Державтоінспрекції рекомендують створити на зупинці громадського транспорту біля готелю «Київ» заїзну кишеню. Та на це також потрібен час і кошти...

Отож, обмежити рух по головній вулиці «простим смертним» - найпростіший і найдешевший вихід з ситуації.

В якості альтернативи для тих, кому заборонено проїзд на згаданій ділянці, чиновники пропонують скористатися паралельними вулицями Пашутіна, Луначарського та Декабристів. Тільки не забудьте, що значна частина асфальтового покриття на цих вулицях вже давно потребує заміни... Останнього нищівного удару проїзджа частина зазнала від недавніх морозів. Під час відлиги стало зрозуміло, що разом зі снігом тане і надія побачити більш-менш пристосоване місце для проїзду автівок.

Однак, з будь-яких правил існують виключення. Так, міський голова і його підлеглі, яких до владних кабінетів підвозять службові автомобілі, зможуть безперешкодно пересуватися забороненими для проїзду пересічних кіровоградців ділянками дороги. І так само безперешкодно зможуть залишати свої авто під дорожніми знаками, які забороняють зупинку і стоянку.

Наскільки довго триватиме останнє чергове обмеження руху – покаже час. Та вже сьогодні водії зі стажем зауважують: нововведення не зможе кардинально покращити ситуацію на кіровоградських дорогах.

Обговорення на Кіровоградському форумі:

Теги новости:
транспорт
городской транспорт
ПДД
ГАИ
благоустройство

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS