Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградці хворіють на грип менше, ніж українці у ціломуКіровоградці хворіють на грип менше, ніж українці у цілому

Кіровоград.proUA.com

Державна санітарно-епідеміологічна служба Кіровоградської області укомплектована лікарями усього 68%.

Про це на колегії служби повідомив головний державний санітарний лікар області Федір Чорний (на фото), повідомляє прес-служба Кіровоградської облдержадміністрації.

Федір Чорний зауважив, що на цей час в держсанепідслужбі області працюють 186 лікарів та 512 середніх медпрацівників.

За його інформацією, з кожним роком спостерігається тенденція до збільшення кількості фахівців пенсійного віку. Аби поповнити лави працівників санепідслужби, минулого року випускникам шкіл видано більше 70 направлень на навчання у медичні заклади.

Стосовно епідемічної ситуації в області, Федір Чорний зазначив, що у минулому році санітарно-епідеміологічною службою вжито низку відповідних профілактичних заходів щодо недопущення розповсюдження грипу на території регіону. Загальний показник захворюваності на грип та ГРВІ в області нижчий, ніж середньоукраїнський.

Протягом епідемічного періоду на Кіровоградщині було зафіксовано 37 смертей від ускладнень грипу, з яких у 20 випадках виявлено збудник каліфорнійського грипу.

Федір Чорний також нагадав, що в обласному центрі відкрито спеціальну лабораторію, де виявляють наявність у хворого вірусу пандемічного грипу.

Окрім цього, Федір Чорний повідомив, що минулого року відмічено ріст захворювання на кишкові інфекції. Порівняно із 2008 роком, на 11% збільшилася захворюваність на гастроентероколіти. Зокрема, перевищення загальнообласного рівня було зафіксовано у Знам’янці, Олександрії, Світловодську та Компаніївському районі.

Фото — Вечірня газета

Теги новости:
Федор Черный
медицина
санстанция
здоровье населения
ОРВИ
грипп
свиной грипп
медицинская статистика
трудоустройство

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS