Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Мера Кіровограда звинувачують у «варварстві» і «спотворенні обличчя міста»Мера Кіровограда звинувачують у «варварстві» і «спотворенні обличчя міста»

Кіровоград.proUA.com

Троє депутатів Кіровоградської міської ради звернулися до Кіровоградського міського голови Володимира Пузакова з вимогою пояснити, з якою метою у центрі Кіровограда спиляно близько двадцяти лип.

Копію депутатського звернення, підписаного депутатами міськради Русланом Мишериченком, Юхимом Мармером та Віктором Мягким, має у своєму розпорядженні «Кіровоград.proUA.com».

У зверненні, зокрема, сказано: «9 квітня 2010 року тисячі кіровоградців були буквально приголомшені реалізацією чергового «геніального» задуму. В самому центрі, на вулиці Карла Маркса вздовж площі Кірова, серед білого дня, не ховаючись, працівниками КП «Трест зеленого господарства» протягом кількох десятків хвилин було винищено близько двадцяти могутніх дерев, переважно лип, які були справжньою окрасою міста.

…При цьому справжнім знущанням над кіровоградцями виглядає інформація про те, що збитки від подібного варварства, наслідком якого стало незворотнє спотворення обличчя міста, оцінені фахівцями обласної екологічної інспекції у сміхотворну суму 11 тисяч гривень.

…Ми звертаємось до Вас як до головної посадової особи територіальної громади, на яку відповідно до вимог Закону України «про місцеве самоврядування в Україні» покладено обов’язки по забезпеченню додержання Конституції і законів України на відповідній території, з вимогою у десятиденний термін надати всі документи, які лягли в основу вчинених дій, насамперед, копію протоколу засідання комісії міськвиконкому з вивчення стану зелених насаджень та копію рішення виконавчого комітету кіровоградської міської ради з цього питання, інші документи».

Нагадаємо, липи обабіч вулиці Карла Маркса у Кіровограді спиляли 8 квітня. Збитки від спиляних у центрі Кіровограда дерев склали близько 11 тисяч гривень.

Замість спиляних у центрі Кіровограда лип планується розбити клумби та посадити нові дерева.

Фото — Виталий Николаевич

Теги новости:
экология
зеленые зоны
благоустройство
площадь Кирова
вырубка деревьев
Владимир Пузаков
Руслан Мишериченко
Ефим Мармер
Виктор Мягкий

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS