Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

День довкілля по-новоукраїнськиДень довкілля по-новоукраїнськи

Громадський сайт міста Новоукраїнка

У Новоукраїнці і Новоукраїнському районі відповідно до Указу Президента України від 6 серпня 1998 року № 855 „Про День довкілля ”, окремого доручення Міністра охорони навколишнього природного середовища України від 2 березня 2010 року № 108-од видане відповідне розпорядження голови райдержадміністрації, яким передбачене наступне: утворити організаційний комітет з проведення в районі у 2010 році Дня довкілля; затвердити план заходів з підготовки та проведення у районі 17 квітня 2010 року Дня довкілля; керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, рекомендувати міському та сільським головам забезпечити проведення заходів щодо підготовки та проведення 17 квітня 2010 року Дня довкілля, що спрямовані на поліпшення стану довкілля, озеленення населених пунктів району, збереження природно-заповідних територій та об’єктів; рекомендувати міськсільвиконкомам до Дня довкілля передбачити в місцевих бюджетах відповідне фінансування, залучаючи підприємства, установи, організації, громадські екологічні організації, волонтерів, комунальні служби, заклади освіти, широкі верстви населення до благоустрою та впорядкування санітарного стану району; районній санітарно-епідеміологічній станції встановити дієвий контроль за якісним і своєчасним проведенням робіт з поліпшення санітарного стану населених пунктів району.

Але ж у нас добрі наміри нерідко зводяться до абсурду. Прибираючи вулиці, парки, сквери від сміття, минулорічного листя та бруду, так би мовити, дбаючи про довкілля (що зазвичай у нас в місті дуже рідко) і одночасно... забруднюючи те саме довкілля. Чи то менталітет такий, чи то міська влада вирішила зекономити на вивезенні зібраного листя та сміття на звалище. Але ж навіщо така "турбота" про довкілля та про чистоту міста, коли, прибравши одне, забруднюємо інше?

Увечері 13 квітня жителі селища цукрозаводу мали змогу споглядати, так би мовити, "вогняне шоу" з присмаком абсурду. Коли, прибравши вдень узбіччя вулиці Промислової та парк, що поруч, а увечері, щоб менше бачили, підпалили всі ці купи листя і сміття.

Повертаючись того ж дня увечері додому вулицею Промисловою о 20-ій годині, автор статті на власні очі побачив згадане "вогняне шоу". Мав при собі фотоапарат, тож, задихаючись від диму, мав змогу сфотографувати це ганебне видовище. Уся вулиця і навколишні будинки були оповиті густим їдучим димом. Побачивши крізь густу завісу диму спалахи фотоапарату, дві вправні жіночки, які методично підпалювали факелом із займистою речовиною купу за купою зібране вдень листя і сміття, швиденько зникли, залишивши у парку неспаленими половину сміття. Чи то злякалися, що їх зможуть упізнати, чи то з інших причин, але факт є фактом.

Тож пропонуємо переглянути на власні очі, до чого всі ми дійшли. Абсурд та й годі...

Фото до статті:

Дмитро Божор

Теги новости:
экология
субботник
благоустройство
Новоукраинка
Новоукраинский район

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS