Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Голова ОДА відвідав «чорнобильців» у кардіодиспансеріГолова ОДА відвідав «чорнобильців» у кардіодиспансері

Прес-служба ОДА

Голова облдержадміністрації Сергій Ларін (на фото) провідав ліквідаторів чорнобильського лиха, які нині знаходяться на лікуванні у профільному відділенні кардіологічного диспансеру.

Спочатку був новенький телевізор і гостинці від голови облдержадміністрації, а потім щира, чоловіча розмова за чашкою чаю.

Практично у всіх однакова ліквідаторська доля: військкомат, збори нашвидкуруч, зона реактора і тяжка праця, від якої темніло в очах і шкребло в горлі.

- Найбільше нас було з Донецької та Кіровоградської областей, - згадують хлопці з Новоукраїнки, Кіровограда і Олександрії. – Зрозуміло чому, адже ми «виросли» на урані, - з гіркою усмішкою констатують вони, - та й шахтарську справу знаємо.

Сергій Ларін детально розпитав про умови перебування у відділенні, чи вистачає ліків, як з виплатою пенсій, санаторним лікуванням. У кардіодиспансері до чорнобильців – увага, всебічна підтримка, але вкрай низьке фінансування на дуже дорогі препарати. В районних лікарнях – зовсім бідно.

Сергій Ларін доручив начальнику управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ларисі Андреєвій досконало розібратися з фінансуванням на лікування чорнобильців у районних медичних закладах, а також вивчити можливості того, аби лікувальні заклади санаторного типу (Знам’янська бальнеологічна лікарня, оздоровчий комплекс у «Гусарському урочищі») теж долучилися до реабілітації хворих ліквідаторів на пільгових умовах.

Лариса Андреєва повідомила, що у бюджеті нинішнього року передбачено можливість профінансувати 30 ліжок у профільному відділенні кардіодиспансеру на такому рівні, щоб хворі отримали повний комплекс лікування і обслуговування безкоштовно.

Сергій Ларін запевнив присутніх, що дасть відповідні доручення керівникам профільних управлінь і стосовно вирішення проблем з санаторно-курортним лікуванням, і зі справедливим пенсійним забезпеченням. З останнім питання, на жаль, доволі гостро стоїть не лише на Кіровоградщині.

Чорнобильці щиро подякували голові облдержадміністрації Сергію Ларіну за його несподіваний, але дуже приємний візит.

- Наша зустріч і відверта розмова – кращі за будь-які ліки, - зауважили «чорнобильці».

Фото — Партія регіонів

Теги новости:
День памяти жертв Чернобыля
Чернобыль
экология
социальная защита
пенсионеры
выплата пенсий
больницы Кировограда
знаменская бальнеологическая больница
Сергей Ларин
Лариса Андреева

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS