Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У Кіровограді проведуть «тиху» перевірку супермаркетівУ Кіровограді проведуть «тиху» перевірку супермаркетів

Кіровоград.proUA.com

Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Ларін доручив начальнику головного управління економіки ОДА Вікторії Чупрун перевірити, як виконується меморандум, укладений між ОДА, супермаркетами та місцевими виробниками продукції.

Відповідне доручення Сергій Ларін озвучив на апаратній нараді 17 травня.

«Я хочу, щоб спочатку тихо перевірили, чи виконують підписанти свої зобов’язання. Якщо не виконують добре – тоді перевіримо «голосно», – сказав Ларін.

Довідка. Меморандум порозуміння між Кіровоградською ОДА, виробниками продовольчих товарів та суб’єктами системи мережевої роздрібної торгівлі області підписано 30 квітня.

Згідно із Меморандумом, місцеві товаровиробники взяли на себе такі зобов’язання: не допускати необґрунтованого зростання оптових цін на соціально значущі продовольчі товари; декларувати зміни оптово-відпускних цін у разі їх зростання більш, ніж на 1% на товари; не допускати скорочення обсягів постачання соціально значущих продовольчих товарів у роздрібну мережу та гарантувати їх належну якість і безпеку; укладати прямі договори з суб’єктами роздрібної торгівлі щодо постачання соціально значущих продовольчих товарів; забезпечувати співпрацю з Держцінінспекцією в частині проведення моніторингу оптових цін виробників на соціально значущі продовольчі товари.

В свою чергу суб’єкти мережевої роздрібної торгівлі зобов’язуються забезпечувати присутність товарів місцевого виробництва не менше 40-50% від загального асортименту товарів; забезпечувати надання споживачам необхідної, доступної та своєчасної інформації про товари; здійснювати контроль за наявністю маркування продовольчих товарів «Без ГМО», які поставляються у торговельну мережу; не застосовувати до товаровиробників Кіровоградської області системи платежів, різних бонусів та інших надбавок за присутність їх товарів у роздрібній торгівлі; гарантувати недопущення скорочення обсягів реалізації соціально значущих продовольчих товарів; дотримуватися запровадженого в області регулювання цін на основні продовольчі товари; забезпечувати співпрацю з Держцінінспекцією, головним управлінням статистики в області щодо проведення моніторингу цін та торговельних надбавок на соціально значущі продовольчі товари.

Згідно з вимогами Меморандуму обласна державна адміністрація має залучати товаровиробників та суб’єктів роздрібної мережі до підготовки нормативних актів щодо регулювання ринків продовольства та торговельних відносин шляхом проведення нарад, консультацій, круглих столів; сприяти укладанню прямих договорів між товаровиробниками та суб’єктами торгівлі щодо постачання соціально значущих продовольчих товарів; здійснювати заходи щодо наповнення споживчого ринку товарними ресурсами для виробництва соціально значущих продовольчих товарів, насамперед тих, попит на які повною мірою не задовольняється за рахунок вітчизняного виробництва; забезпечувати контроль за дотриманням дисципліни цін та тарифів.

Теги новости:
супермаркет
супермаркеты в Кировограде
экономика
торговля
шоппинг в Кировограде
продукты питания
цены на продукты
Сергей Ларин

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS