Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградські освітяни обговорювали реформу системи освітиКіровоградські освітяни обговорювали реформу системи освіти

канал «Кіровоград»

Освітяни Кіровоградщини готують свої напрацювання для поліпшення законодавчої бази галузі та її функціонування в Україні. Такі заходи відбуваються у контексті загальнодержавних економічних реформ, про необхідність яких заявив Президент України. Згідно вказівки Віктора Януковича, у кожній області створені відповідні комітети, які в свою чергу розгалужені на профільні групи. Людмила Давиденко, заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації, очолює групу реформ у соціальній сфері та підвищення якості рівня життя. Сюди ж належить і підгрупа з питань реформування освіти. На зустрічі з представниками цієї галузі, що зібралися з усієї області, Людмила Вадимівна наголосила – громадські обговорення на тему «Реформування загальної середньої освіти» - це не просто формальність, а реальна можливість вплинути на ситуацію силами самих педагогів.

Начальники відділів управлінь освіти райдержадміністрацій, директори навчальних закладів, представники громадських організацій і навіть батьківських комітетів з'їхались у Кіровоград з різних куточків області. Їх зібрало разом громадське обговорення на тему «Реформування загальної середньої освіти». Людмила Давиденко, заступник голови облдержадміністрації, що опікується гуманітарною сферою Кіровоградщини, упевнена – своє слово про необхідні зміни має сказати кожен. Адже саме з таких зауважень учасників і буде сформовано пропозиції для найвищого керівництва держави.

До розгляду була запропонована низка питань. Зокрема й одне з найгостріших на сьогодні для освітян: скільки ж років мають навчатись учні у загальноосвітніх школах. Більшість виступаючих схилялися до того, що 12-річна система не виправдана. Нині вчителі спостерігають небажання учнів вже по завершенню 9-го класу залишатись у школі.

Обговорювали також й інші важливі питання. Наприклад, про систему харчування в закладах освіти. Учасники наголосили: цим мають опікуватися фахівці найвищого ґатунку, пильно стежити за якістю продуктів і складом меню. Було б добре, якби функцію контролю за харчуванням школярів поклали на спеціальні структури, щоб керівникам шкіл не доводилось займатися ще й цим.

Безперечно, важливим є і питання фінансування навчальних закладів, а точніше - його обсяги. Про це нагадала присутнім голова батьківського комітету Добровеличківської гімназії №2, яка при цьому й сама працює в галузі освіти.

Заходи на зразок сьогоднішніх громадських обговорень триватимуть. А висловлені на них думки мають втілитись у конкретні пропозиції та розробки, адресовані найвищому керівництву держави.

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
образование
школа
законодательство

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS