Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

На шляхи Кіровограда вийшли оновлені тролейбусиНа шляхи Кіровограда вийшли оновлені тролейбуси

Кіровоградська міська рада

Цими днями в Кіровограді на тролейбусному маршруті №10 з’явилися три оновлених машини, які після капітального ремонту набули сучасного привабливого вигляду.

Міський голова Володимир Пузаков привітав колектив тролейбусників з успішним виконанням важливого для міста завдання – поступовим оновленням рухомого складу підприємства. Володимир Пузаков, оглянувши оновлені тролейбуси та поспілкувавшись з їх водіями, залишився задоволений станом цих машин. За його словами, ці ремонти – ще одне свідчення того, що для компанії над усе – якість перевезень.

А голова правління ВАТ «Автобусний парк 13527» (у віданні якого перебуває ТОВ «ЄТК») Василь Дзядух, спілкуючись з міським головою, наголосив на плідності співпраці компанії з міською владою. Так, нинішнього року міська рада ухвалила рішення про звільнення «Єлисаветградської транпортної компанії» від орендної плати за користування майном тролейбусного парку (яке належить до комунальної власності) на 10 років. Водночас підприємство зобов’язалося спрямувати вивільнені кошти на модернізацію тролейбусного парку. Відповідна соціальна програма, започаткована транспортниками та керівництвом НВП «Радій», уже діє. Головне її завдання полягає в тому, щоб суттєво поліпшити перевезення кіровоградців електротранспортом.

– У Кіровограді побільшає великомісткого транспорту, – зазначив Василь Дзядух, – чого так чекають мешканці Кіровограда. Маршрутні таксі, якими переповнені головні транспортні артерії обласного центру, потроху витісняються з ринку пасажирських перевезень. Цей вид транспорту вже не актуальний для нашого міста, своє завдання він виконав, а от збільшення кількості потужних автобусів та тролейбусів необхідне. І над цим ми зараз працюємо. Але підприємство потребує не лише оновлення рухомого складу, ремонтів зачекались виробничі приміщення, інженерно-технічні комунікації, електричні підстанції, тому сьогодні вести мову про придбання нових тролейбусів поки що зарано. Адже це задоволення – не з дешевих. Вартість однієї нової машини сягає 1,7 мільйона гривень. Капітальний же ремонт одного тролейбуса обійшовся в 500 тисяч гривень. До кінця року ми таким чином оновимо до десяти тролейбусів.

Оновлені машини вже відпрацювали по 18–20 років, тому тролейбусникам, щоб замінити деякі деталі, довелося звернутись на Харківський вагоноремонтний завод.

– Лише в цьому році маємо три капітально полагоджені тролейбуси, четвертий зараз знаходиться на стапелях, – підсумував результати візиту Володимир Пузаков. – Сподіваюсь, що ремонтні роботи до кінця року не збавлятимуть темпів, а гарних тролейбусів у Кіровограді побільшає. З часом екологічно чистий транспорт буде переважати на вулицях міста, адже це ще й нові робочі місця, і надходження до міського бюджету. Тому, думаю, ми правильно зробили, що пішли назустріч цьому підприємству та звільнили його від орендної плати на 10 років. Це і стало поштовхом для направлення коштів на ремонт рухомого складу. Значить, ми – на правильному шляху.

Фото — Р.К.С.

Теги новости:
транспорт
троллейбус
троллейбусный парк
Василий Дзядух
Владимир Пузаков
Елисаветградская транспортная компания

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS