Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

У Кіровограді відкривають сезон полювання на таксистів-«нелегалів»У Кіровограді відкривають сезон полювання на таксистів-«нелегалів»

Кіровоградська міська рада

Послуги таксі у Кіровограді користуються неабияким попитом серед мешканців міста. Про це свідчить хоча б той факт, що кожного дня в обласному центрі на роботу по обслуговуванню пасажирів виїжджають понад 5 тисяч автомобілів з «шашечками».

За інформацією, з них лише 1717 працюють на легальній основі, тобто водії мають відповідну ліцензію, проходять щоденний медичний огляд, а їхні транспортні засоби - технічний контроль. Чотири тисячі нелегальних таксистів – це велика проблема для такого міста, як Кіровоград, переконаний Павло Дегтяренко. Вони створюють нерівноцінні умови конкуренції на ринку послуг з легальними перевізниками, не сплачують податки, відсутність медичного та технічного контролю створюють серйозні передумови загрози безпеці руху і життю пасажирів.

Зважаючи на ситуацію, що склалася та на численні звернення до міської влади керівників автотранспортних підприємств «Альянс-таксі», «Сузір’я», «Альфа-таксі», «Таксомоторний парк», які здійснюють свою діяльність на законних підставах, департамент розвитку торгівлі, побутового обслуговування, транспорту та зв’язку міської ради ініціював ряд заходів, що мають на меті вивести з тіні усіх учасників ринку таксомоторних перевезень.

22 червня заступник директора департаменту Володимир Горбатенко провів робочу нараду з цього питання за участі представників органів ДАІ та Головавтотрансінспекції. Під час наради пан Горбатенко підкреслив, що викоренити нелегальний таксизм стане можливим лише за умови об’єднання зусиль та узгодження дій всіх організацій, які мають право контролю за організацією пасажирських перевезень. Так, спеціалісти Головтрансінспекції можуть притягнути до відповідальності водіїв, які надають послуги без дозвільних документів та накласти на них штраф від 510 до 1700 гривень, інспектори ДАІ, у свою чергу, мають право скласти протокол про адміністративні порушення за керування транспортним засобом без ліцензійної картки, що обернеться порушникам штрафом від 425 до 850 гривень.

За результатами наради вирішено створити спеціальні рейдові групи, до складу яких увійдуть представники департаменту, ДАІ та Головтрансінспекції. Вже 24 червня групи розпочнуть відпрацьовувати усі мікрорайони Кіровограда, особливо у вечірні години, коли на полювання за пасажирами виїжджають переважна більшість нелегалів.

Володимир Горбатенко радить усім, хто має бажання працювати таксистом, не випробувати долю, а добровільно пройти процедуру реєстрації, отримати всі необхідні дозвільні документи і розпочати чесно заробляти хліб свій насущний.

Обговорення на Кіровоградському форумі:

Теги новости:
транспорт
пассажирский транспорт
такси
ГАИ
ПДД

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS