Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Релігійна ситуація на Кіровоградщині — стабільнаРелігійна ситуація на Кіровоградщині — стабільна

Прес-служба ОДА

Відбулася прес-конференція начальника відділу у справах національностей та релігій облдержадміністрації Миколи Гарби на тему: «Релігійна та етнополітична ситуація на Кіровоградщині. Стан реалізації державної політики у сфері міжнаціональних та релігійних відносин»

Микола Гарба повідомив, що станом на 25 червня нинішнього року в області зареєстровано статути 599 релігійних організацій 33 конфесій, напрямків і течій. На протязі останніх років тенденції в релігійному середовищі сталі. Кількість релігійних організацій щороку збільшується на 15-25 громад.

В області практично завершено передачу релігійним організаціям у власність чи постійне користування колишніх культових будівель, на які вони претендували. З 1991 року релігійним організаціям передано 58 культових споруд, а також 152 приміщення, які переобладнані або пристосовані під культові будівлі.

За роки незалежності України в області побудовано 75 храмів та молитовних будинків, із них 38 – в містах, 37 – у сільській місцевості. Будуються 48 культових приміщень, у тому числі 23 – в містах, 25 – в селах.

– Фактів порушення державними органами та органами місцевого самоврядування, посадовими особами чинного законодавства про свободу совісті та релігійні організації в області не зафіксовано, – зазначив начальник відділу у справах національностей та релігій облдержадміністрації.

Микола Гарба також проаналізував етнополітичну ситуацію, яка склалася в області. Він, зокрема, повідомив, що за даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року в області проживають представники 98 національностей і народностей. Зареєстровано 27 громадських об`єднань національних меншин, які представляють азербайджанські, білоруські, болгарські, вірменські, єврейські, молдавські, німецькі, польські, ромські, російські та татарські спільноти. Саме вони є провідниками відродження і розвитку традицій, самобутності, культурно-мистецьких надбань своїх етносів.

Начальник відділу у справах національностей та релігій облдержадміністрації повідомив, що спільно з управліннями СБУ та УМВС в області проведено засідання «круглого столу» за участю керівників громадських об'єднань національних меншин. Були розглянуті актуальні питання щодо протидії проявам ксенофобії, расової та етнічної дискримінації, подальшої співпраці органів влади, місцевого самоврядування та національно-культурних товариств у забезпеченні прав національних меншин, гармонізації міжнаціональних відносин.

– Завдяки спільній конструктивній роботі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, релігійних організацій та громадських об’єднань національних меншин в області в цілому зберігається стабільна релігійна та етнополітична ситуація, – підкреслив Микола Гарба.

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
религия
храм
нацменьшинство
культуры национальных меншинств
население
статистика

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS