Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Кіровоградщині потрібно працювати над держзамовленням медкадрівКіровоградщині потрібно працювати над держзамовленням медкадрів

УНІАН - здоров'я

Заступник міністра охорони здоров’я України Раїса Мостовенко вважає, що керівництву Кіровоградської області потрібно ефективніше працювати над держзамовленням медичних кадрів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Р.Мостовенко повідомила під час наради за участі губернатора області з приводу розслідування загибелі двох вагітних жінок у медичних закладах Кіровограда.

За словами Р.Мостовенко, в обласному бюджеті потрібно передбачити кошти на навчання талановитих студентів за домовленостями з медичними закладами освіти. «Термін відпрацювання необхідно збільшити з 2 до 7 років, при цьому молодого спеціаліста потрібно забезпечити житлом, усіма необхідними умовами, аби він нікуди потім не захотів їхати», - наголосила заступник міністра.

Як повідомила обласний акушер-гінеколог Ірина Бондаренко, сьогодні на Кіровоградщині відчувається гострий брак фахівців гінекологічного профілю. «Області сьогодні не вистачає 80 акушерів-гінекологів», - повідомила вона. І.Бондаренко також визнала, що причиною смерті двох вагітних став саме людський фактор.

З початку року на Кіровоградщині померли 6 вагітних жінок, з яких 4 – від тяжкої форми пневмонії під час епідемії грипу. Ще 2 смертельні випадки стались 21 липня та 12 серпня.

За фактом смерті породіллі в обласній лікарні прокуратура порушила кримінальну справу, лікарям інкримінують неналежне виконання обов’язків. Також вивчаються обставини загибелі породіллі в міському пологовому будинку №2, де жінка померла від ускладнень після кесаревого розтину.

Головний лікар Кіровоградської обласної лікарні Микола Шевчук визнав, що за вагітною не проводилось динамічне спостереження, а черговий лікар не скористався лабораторними можливостями закладу, щоб вчасно виявити у пацієнтки патологію. При цьому він відкинув звинувачення у ненаданні допомоги через відсутність у жінки грошей на лікування.

Читайте також:

Обговорення на Кіровоградському форумі:

Фото — Gettyimages.com

Теги новости:
медицина
здравоохранение
беременность
роды
смерть пациента
Кировоградская областная больница
роддом Святой Анны
халатность врачей
больницы Кировограда
Николай Шевчук

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS