Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Про успіхи програми «Купуй Кіровоградське»Про успіхи програми «Купуй Кіровоградське»

Перший Національний

Програма "Купуй Кіровоградське" працює в регіоні вже півтора року. Товари від місцевих виробників потрапляють на полиці крамниць напряму - без посередників. А тому ціни на них нижчі.

Перший соціальний магазин з'явився в Кіровограді в листопаді 2010 року. На його відкриття пенсіонерка Наталя Пилипівна прийшла чи не першою. Впізнати кіровоградську продукцію легко. На ній наклеєний - логотип із символікою регіону та написом "Купуй кіровоградське".

- Тут набагато дешевше, ніж у тому магазині. А для нас, пенсіонерів, ви ж знаєте, хай на 20 копійок - і то, вже очутимо. Так, що ми довольні. А тепер як привезли оце все - так вообще! І це буде все время так, ви не в курсі?!

Реалізацію проекту починали з п'яти найпопулярніших серед покупців продуктів: олії, борошна, крупи, макаронів та цукру. Власників магазинів зацікавили більшим асортиментом та нижчими закупівельними цінами. В результаті будь-яка продукція від місцевих виробників дешевша мінімум на 5 відсотків.

Леонід Вітриченко, директор мережі магазинів:

- Некоторых товаров и того больше, до 10-ти %. В основном продукция местного производителя: крупы, сахар. Продукты первой необходимости, которые пользуются спросом каждый день.

Великі торговельні мережі зацікавлені напряму працювати з виробниками. Вони замовляють на підприємствах області продукцію під маркою магазину. А виробники уникають посередників.

Андрій Райкович, голова наглядової ради птахокомбінату:

- Окремі мережі за вхід одного виду продукції в мережу беруть 20 тисяч гривень, не в залежності від того - буде товар продаватись чи не буде продаватись. Це непосильне навантаження для малого бізнесу. А ця програма і підтримає цей бізнес і дасть можливість нормально стартувати.

Проект виправдовує себе і за економічними показниками: обсяги виробництва двадцяти місцевих підприємств зросли за два роки - на 14 відсотків.

Теги новости:
продукты питания
пищевая промышленность
цены на продукты
социальная защита
Андрей Райкович

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS