Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Мер Олександрії вирішив заборонити журналістам «розносити бруд в інтернеті»Мер Олександрії вирішив заборонити журналістам «розносити бруд в інтернеті»

Новини Кіровоградщини

Олександрійський міський голова Степан Цапюк на останньому засіданні виконкому 12 квітня пообіцяв провести акредитацію журналістів, які присутні на засіданнях виконкому та сесіях міської ради.

Про це повідомляють Олександрійські новини.

«Розумієте, сидять ... Провести акредитації. Одна з умов акредитації - наймана праця, зарплата, відрахування до соціального фонду. А то у нас виходить як - стоять під статусом журналіста, а насправді ніхто. Ніде не працюють, ніякого видання немає. Тільки бруд в інтернеті розносять», - сказав Цапюк.

«Як пояснили Олександрійським новинам професійні журналісти та юристи, акредитація — це не дозвільна процедура, а спосіб допомоги журналістам у висвітленні діяльності міської влади. Відповідно до діючого законодавства, не тільки журналіст, а будь-який громадянин міста має право без будь-яких дозволів бути присутнім на засіданнях виконкому та міської ради.

Акредитованому журналісту міська влада зобов’язана повідомляти про час та місце подій, сприяти журналісту у його діяльності, а не контролювати та забороняти журналістам аналізувати та давати оцінку діяльності міської влади.

Чинним законодавством України не передбачені додаткові обмеження, про які говорив міський голова. Фактично, промову Степана Цапюка та його заяву про акредитацію журналістів із додатковими умовами можна розглядати як чергову спробу тиску на свободу слова в Олександрії», - йдеться в інформації.

Теги новости:
СМИ
Александр Цапюк
курьезы
Александрия
журналистика

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS