Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Ювілей видатного землякаЮвілей видатного земляка

ТВ Стимул

Область почала готуватися до 100-річчя видатного земляка - Арсенія Тарковського.

Найпершим, хто почав привертати увагу кіровоградців до відзначення ювілейної дати Арсенія Тарковського, був Роман Любарський – поет, краєзнавець, дослідник життя і творчості письменника і його родини. Саме паном Любарським було розроблено проект проведення святкових днів.

Активно долучились до реалізації задумів Валентина Бажан, голова обласного відділення руського руху України, редактор газети «Молодіжне перехрестя». За її словами, попередні бесіди відносно святкування 100-річчя з дня народження Тарковського і з міською, і з обласною владою пройшли успішно – підтримка буде надана. Згідно ж попереднього проекту заходів, надіслано клопотання до Кіровоградської топонімічної комісії міськвиконкому відносно перейменування однієї з вулиць міста на честь Тарковського.

Планується також провести міжнародну наукову конференцію «Арсеній Тарковський – діалог культур і часів» на базі Кіровоградського державного педуніверситету. Буде оголошено ряд конкурсів, зокрема, конкурс на кращого читця-декламатора творів поета. Імовірно, буде встановлено пам’ятник Арсенію Тарковському. Крім цього ще розробляється цілий ряд заходів.

Організаторів дуже зацікавлені у пошуку тих, хто займався чи займається вивченням творчості Тарковського, перекладом його творів на інші мови. Можливо, хтось з таких людей може надати нову, невідому до цього інформацію про митця, творча спадщина якого вшанована навіть за межами України.

Теги новости:
Арсений Тарковский
выдающиеся земляки
столетие со дня рождения
юбилей
Роман Любарский
Валентина Бажан
исследование творчества
литература
поэзия

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS