Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Ціни на Кіровоградщині: не гірше, ніж у інших...Ціни на Кіровоградщині: не гірше, ніж у інших...

весь Кіровоград

Заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Демченко провів засідання обласної робочої групи з питань координації і контролю ситуації на продовольчому ринку за участю начальників структурних підрозділів облдержадміністрації, керівників територіальних органів міністерств і відомств України та місцевих підприємств на тему: “Ситуація на продовольчих ринках зерна, борошна, хліба, олії, м'яса, круп та яєць”.

Цінова ситуація в області відповідає тенденціям, які мають місце на споживчому ринку України, про що свідчить індекс споживчих цін на продовольчі товари, який за січень-вересень 2007 року склав 109,1 % проти середнього по Україні 112,4 %.

Об'єктивними причинами підвищення роздрібних цін на продовольчому ринку області стали збільшення закупівельних цін на сировину – пшеницю, жито, насіння соняшнику, молоко, м'ясо. Крім того, у порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося підвищення рівня мінімальної заробітної плати, енергоносіїв та інших складових витрат виробництва.

З метою забезпечення стабільної цінової ситуації та недопущення необґрунтованого підвищення цін на продовольчі товари в області проведено комплекс організаційно-економічних заходів.

Видано низку розпоряджень голови облдержадміністрації:
- від 19 червня 2007 року № 379-р "Про забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку основних продовольчих товарів";
- від 19 липня 2007 року № 476-р "Про регулювання цін на борошно та хліб";
- від 23 липня 2007 року № 482-р "Про регулювання цін на основні продовольчі товари".

В області створено робочу групу з питань координації і контролю ситуації на продовольчому ринку.

Забезпечено закупівлю продовольчого зерна до державних ресурсів. Станом на 18 жовтня 2007 року регіональним відділенням Аграрного фонду законтрактовано 12,5 тис. тонн зерна та оформлено 11,6 тис. тонн зерна, або 41,8% від завдання, яке становить 27,8 тис. тонн. Область займає 7 місце по Україні в рейтингу закупівель продовольчого зерна до державних ресурсів. Регіональний ресурс зерна сформовано в обсязі 46,9 тис. тонн, або 104% до тримісячної регіональної потреби.

Сільськогосподарським товаровиробникам, які взяли участь у формуванні регіональних ресурсів зерна, за рахунок коштів обласного бюджету компенсуватиметься 5% процентної ставки за користування кредитами.

Для ефективного регулювання ситуації на ринку хліба для промислових хлібопекарських підприємств області з підприємств ДАК "Хліб України" виділено 5031,8 тонн пшеничного та 270,9 тонн житнього борошна. Станом на 17 жовтня 2007 року отримано пшеничного борошна 3181,2 тонни, житнього - 250,5 тонн. Для забезпечення подальшої потреби ВАТ "Паляниця", ВАТ "Кіровоградський хлібозавод", ВАТ "Олександрійський хлібозавод" та підприємств облспоживспілки у борошні підготовлено звернення до Держкомрезерву України про відпуск борошна.

З метою забезпечення стабільної цінової ситуації в області проводяться ярмарки, на яких виробники реалізовують сільськогосподарську продукцію за цінами на 15-20 % нижчими, ніж на ринках.

Крім того передбачається запровадження державного регулювання цін шляхом:

1) встановлення граничних торговельних надбавок на молоко, сир, сметану, масло вершкове, ковбасні вироби варені;

2) декларування зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого сорту, яловичину, свинину, м'ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, яйця.

3) проведення інтервенційних заходів для наповнення ринку продукцією за цінами нижчими від ринкових та реалізація борошна хлібопекарським підприємствам області із зерна Державного резерву України.

Державною інспекцією з контролю за цінами в області контролюється дотримання суб'єктами господарювання запровадженого в області регулювання цін на основні продовольчі товари. З початку поточного року було перевірено 200 підприємств, з них у 175 встановлені порушення. За результатами перевірок попереджено обрахування споживачів на суму 1188,5 тис.грн. Обласним управлінням у справах захисту прав споживачів перевірено 940 суб'єктів підприємницької діяльності, порушення вимог законодавства про захист прав споживачів встановлено у 864 випадках.

Перевірено якість продовольчих товарів на суму 3171,56 тис.грн., при цьому забраковано та знято з реалізації товарів на суму 1124,6 тис.грн. За наслідками перевірок на 420 посадових осіб накладено адміністративні штрафи на суму 36,6 тис.грн., до 376 суб'єктів господарської діяльності застосовано адміністративно-господарські санкції на суму 195,8 тис. грн.

Теги новости:
стоимость продуктов питания
рост цен
ценовое регулирование

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS