Кировоград. Портал

Кировоград — новости и сайты

Искать: Как искать?
Детальный поиск
Например:



Новости Кировограда

Симоненко у Кіровограді: про МВФ, піар, медицину і не тількиСимоненко у Кіровограді: про МВФ, піар, медицину і не тільки

Кіровоград.proUA.com

Лідер КПУ і кандидат у президенти від Блоку лівих сил Петро Симоненко побував учора в Кіровограді. Під час прямого ефіру на ОДТРК головний комуніст країни виклав основні тези своєї передвиборчої програми.

Про Міжнародний валютний фонд

Позики від Міжнародного валютного фонду ще не витягнули з кризи економіку жодної країни. Такі кредити тільки посилюють ярмо на шиї народу.

Петро Симоненко запропонував власне рішення для розвитку України: «Треба використати наші внутрішні ресурси для того, аби дати відповідь: оце ми маємо, чогось не вистачає, і тоді думаймо, аналізуймо, прогнозуймо, як брати кредити. А що зараз можна зробити? Блок лівих і лівоцентристських сил пропонує: якщо ми повертаємо монополію на горілку і на тютюн, то ми маємо сьогодні джерело, яке забезпечує 30% наповнення державного бюджету. А те, що зараз робить Тимошенко, коли підвищує ціни на горілку, так вона просто переклала тягар відповідальності олігархів на нашу з вами кишеню».

Симоненко також зазначив, що ще одним аспектом подолання економічних негараздів є оздоровлення банківського сектору: «Банківська сфера не допомагає державі, а, навпаки, видає кредити під 30% річних. Хіба можна в таких умовах працювати? Ні, це обмежує товарну масу, обмежує обіг грошей, і зменшує надходження до державного бюджету. Ми пропонуємо державну політику: 5% кредити, а це - збільшення виробництва, обіг грошей і знову надходження до держбюджету».

Про медицину

Блок лівих і лівоцентристських сил обіцяє забезпечити всіх громадян України якісними і безкоштовними медичними послугами.

Петро Симоненко наголосив, що програма Блоку передбачає забезпечення права на медичне обслуговування громадян в усіх куточках України.

«Говорячи про безкоштовну медицину, ми обов`язково підтримаємо вищу освіту, там де готуються фахівці, це підтримка наукових шкіл, які у нас дуже серйозні є в Україні», - сказав лідер комуністів.

Симоненко також підкреслив, що ліві мають намір відновити фармакологічну галузь України: «По-друге, це матеріальна база, починаючи від села, ті ж самі фельдшерсько-акушерські пункти, до сільських і районних лікарень, а також міських. Ми відновимо в Україні фармакологічні заводи. У нас їх було двадцять, а нині і шести немає. Натомість завозять з-за кордону різний мотлох, а потім цими вакцинами вбивають наших дітей. Ми обов`язково повернемось до того, що наші заводи виготовлятимуть якісні медпрепарати й ліки».

Симоненко також наголосив на тому, що програма Блоку передбачає і підняття соціальних стандартів для лікарів. В той же час ліві підтримуватимуть і приватну медичну практику: «Ми обов`язково забезпечимо державну підтримку на високому рівні для тих, хто сьогодні працює. І вони не будуть так страждати, як сьогодні на 1200 або 1700 гривень. Такого більше не буде. Медицина має бути доступною і вона буде безкоштовною. Але ми не будемо заважати тим, хто займатиметься приватною практикою. Навпаки, ми будемо підтримувати таку діяльність. Але доступність нашої медицини буде гарантована».

Про піар Віктора Ющенка і Конституцію

Президент України Віктор Ющенко використовує своє посадове становище, щоб піаритися за рахунок проекту Конституції, яка, насправді, зовсім не захищатиме інтереси простих громадян.

Симоненко заявив, що чинний Президент використовує державні кошти не за цільовим призначенням: «Це технологічний проект, як використати державні гроші, тобто гроші народу України, для агітації за одного з кандидатів, тобто за громадянина Ющенка. Таким чином він, користуючись своєю посадою, використовує кошти не за їхнім цільовим призначенням і примушує всі інституції влади, як і ЗМІ, про це говорити».

Також лідер КПУ зауважив, що пропонований В.Ющенком проект аж ніяк не відповідає піарним слоганам, що його рекламують: «Він ніякий не демократ. Адже розглядається тільки його проект, а не всі. Його проект Конституції - це проект нового союзу олігархів, бо для народу України в цьому проекті нічого немає. Як приклад: він обдурює народ України, коли говорить про ліквідацію недоторканості, адже вона чітко прописана у цьому проекті. Він значно ускладнює управління державою, мутить в черговий раз воду, роблячи дві палати, призначаючи себе постійним сенатором, тобто депутатом верхньої палати. Він практично руйнує управління державою».

Лідер КПУ нагадав, що у лівих сил вже давно є проект Конституції, яка б насправді відстоювала інтереси простих людей: «Нам потрібна нова і справді народна Конституція. Цей проект вже існує. Він ще в 2007 році був надрукований в офіційній пресі. І ми сьогодні готові з Блоком лівих і лівоцентристських сил спільно допрацювати його, але він радикально відрізняється від того, що пропонується народу України нині».

Про диктатуру. Але не пролетаріату, а закону

«Сильна рука» - це не та, що краде у простих людей останнє, це диктатура закону.

«Як тільки починається виборча кампанія, вони говорять про «сильну руку». Коли все закінчується, вона перетворюється на «кістляву руку» і хапає нас за горло. Після виборів вони забувають, що та «міцна рука» повинна наводити порядок в державі, а як тільки прийшов один з «паханів» і сів у крісло Президента, він займається тільки тим, що олігархів згуртовує і починає черговий перерозподіл України», - заявив Петро Симоненко.

Лідер комуністів додав, що поняття «сильної руки» чинної влади та олігархічної опозиції кардинально відрізняється від того, що пропонує Блок лівих і лівоцентристських сил: «Наша позиція - це диктатура закону. Перед законом всі будуть рівні. Необхідно повернути народу довіру до влади. В нашому розумінні сильна рука - це прогноз, це аналіз, це пропозиції, конкретні програми, це політична воля, яка буде сформована нами через кадровий потенціал якраз на те, аби вирішувати першочергові питання. Це інтереси народу. Ми будемо наводити порядок з тінізацією економіки, з тарифами, поборемо корупцію. Наша «міцна рука» - це і боротьба зі злочинністю».

Теги новости:
Петр Симоненко
КПУ
коммунисты
кандидат
выборы

Новости в тему:

Новости Кировограда: обсудить на кировоградском форуме

Перепечатка материалов допустима только со ссылкой на РКС. Ссылка для традиционных СМИ — rks.kr.ua; гипер-ссылка для использования в онлайне — <a href="https://www.rks.kr.ua/">Новости Кировограда</a> (скопируйте и вставьте).

Уважайте чужой труд: все новости, опубликованные в РКС, проходят редакторскую правку. Иногда это просто исправление ошибок, но часто, чтобы придать новости читабельный вид, материал приходится переписывать с нуля. И даже в этом случае мы всегда указываем источник. Коллеги, ждем того же от вас. Спасибо.

Кто живет в Кировограде? Смотрите фотографии кировоградцев на сайте «Знакомства в Кировограде»
А еще можно посмотреть, что нового в кирнете

RSS